Dollármilliókat kereső fitneszguruk, akiktől sokat tanulhatunk

2018. augusztus 10.
Karizmatikus karakterek, profi vagy éppen önfejlesztő influencerek sokasága segíti ma a világhálón vadászókat a nyári, netán állandó csúcsforma elérésében és megtartásában. Három kedvencünket mutatjuk!

@kayla_itsines

„Mind szoktunk felfúvódni és vannak striáink” – Kayla Itsines

Sok tízmillió Instagramos rajongótábor, 100 millió fölötti Facebook-reach, azaz elérés, csak néhány hozzávetőleges, a világ legnépszerűbb lifestyle guruinak sikereit példázó adat. A webes fitneszvilág húzóneveinek élén már több éve egy törékeny, de sportos ausztrál fitneszedző lány áll, bizonyos Kayla Itsines, akit persze mi nem elképesztő online karrierje miatt kedvelünk. 3 éve szúrtuk ki életmódváltó könyvét, amellyel 3 hónap alatt lendülhetünk tényleg lenyűgöző formába (sok ezer követőjének előtte/utána fotói álljanak bizonyítékul erre), de a 26 éves „csodagyerek” Kayla azóta még több sikert könyvelhetett el. 46 millió dolláros fitneszbirodalmat épített ki, könyvet adott ki, nemzetközi egészségturnéin, így Londonban vagy New Yorkban, stadionokat töltenek meg rajongói, online követőinek száma pedig 20 millió fölött van (csak az Instán 8,8 millió!).
Életmód és fitnesz applikációja, a Sweat az Apple Store legtöbb pénzt behozó alkalmazása, és a neve sem egy szóvicc, pláne nem túlzás. Nyolc nyelven elérhető BBG néven futó programját annó teszteltük is, tényleg zseniális, csak a kitartást kell hozzátennük, az alkalmazáson belüli vásárlásokat (In-App Purchases), és már izzadhatunk is. A fitneszkirálynőként emlegetett fiatal lány, nem csak kifogástalan, sportos alakja miatt a szívünk csücske, hanem mert nem győzi súlykolni, hogy a hibák, tökéletlenségek is hozzánk, az életünkhöz tartoznak. “Mind szoktunk felfújódni, vannak striáink, ez 100 százalékig normális.” – nyilatkozta, hozzátéve, 2018. uralkodó trendje az, hogy a pozitív testképre fókuszálunk.


@emilyskyefit

Nyári topforma bajnok – Emily Skye

Bevételek terén és 2,3 milliós követőtáborral ott áll mögötte szorosan, kolléganője, és honfitársa, Emily Skye (31 éves) fitneszmodell, social media fitness guru, profi edző is. Erőssége épp a nyári topforma, de tippjeit, posztjait különösen azok fogják a keblükre vonni, akik a wellness és a clean eating mozgalom elkötelezettjei. Az egészséges táplálkozás persze nagy extra Emily esetében, de a fő hashtag, amit a neve mellé biggyesztenek legtöbbször, mégis a „holisztikus megközelítésű. Személyes metamorfózisát egy pillanatig sem titkolja, vagyis, hogy hogyan lett “vékony, bizonytalan, depressziós” lányból, „magabiztos, fitt, és boldog”. F.I.T nevű fitneszprogramja, közel 50 dollártól indul, és eddig 200 ezer fölötti előfizetővel büszkélkedhet, de remek 30 napos, ötfogásos, fogyókúrás diétacsomagot is kínál.

@blogilates

Könnyed, mégis kőkemény Pilates – Cassey Ho

Az amerikai Cassey Ho Pilates tanár 2009 indította kicsiben a blogilates nevű YouTube csatornáját. Óráin, jó, ha 30-an részt vettek, első videóját ennél jóval többen követték. Hamar kinőtte magát, „lokálisan” állított össze (pl. láb-, fenék-, combgyakorlatok) cuki, vidám viedókat, amelyre mi már 2013-ban emelgettük lábainkat. Azóta bővült a portfólió, Cassey Ho sokféle, tematikus, ingyenesen megtekinthető videóval árasztja el rajongóit, miközben akkurátusan építi birodalmát. Fitnesz DVD-k, könyvek jelzik munkásságát, Popflex néven pedig saját fitneszruha, jógamatrac és egyéb kiegészítő kollekciót dobott piacra.