Elárulta a legszebb szelfik kulcsát egy brit sztársebész

2018. augusztus 28.
Egy brit esztétikai szakember tanácsai következnek kezdőknek és középhaladóknak, amelyekből kiderül, hogy a természetesség, és a mosoly diktálják most a szelfitrendeket.

Fotó: Toni Hukkanen – Unsplash


Dr. Jake Sloane az általános sebészetet maga mögött hagyva, 10 éve nyergelt át a kozmetikai-esztétikai, elsősorban „tűs” beavatkozásokra. Azóta komoly hírnevet szerzett magának, ma pedig a legnagyobb brit és ausztrál klinikáknak is dolgozik. A Daily Mail egyik cikkében az „arcszobrászt” arról kérdezte, mi a titka annak, hogy az arcunkat a legszebb formájában kapjuk lencsevégre. A hyaluronsavas és botox arc-, valamint orrformázás terén állítólag zseniális munkát végző szakember összesen hat pontban összegezte, melyek is az ízléses, a trendeknek is megfelelő és előnyös szelfik alapjai.

A csücsörítés kínos
Míg pár éve a kacsacsőr szinte minden szelfiről visszaköszönt, ma már egyszerűen a nem cool kategóriába tartozik. A doki szerint egy egyszerű, természetes, őszinte benyomást keltő mosoly ér most a legtöbbet a képeken.

Lazaság, őszinteség
Próbáljuk elkerülni a hamis, kényszeredett mosolyt. Ha nem jön épp szívből, gondoljunk valamilyen nagyon kedves, vicces jelenetre. Fontos, hogy a tekintetünk és tükrözze a jókedvet.

Fontos a szög is
Kulcsfontosságú, hogy hogyan tartjuk a telefonunkat, milyen szögből készítjük a felvételt. Mindig igyekezzünk magasabban tartani a készüléket, mint az állvonalunk, figyelmeztet a szakértő, a toka, áll alatti redők idén sem menők.

A háttér sem mellékes
A nappaliban, hálóban előtt képek elég rizikósak. Kellemetlen részleteket is feltárhatunk velük, érdemesebb egy sima, fehér falfelületet választani, ráadásul a fények szempontjából előnyösebb is.

Megéri egy jó szelfibot
Sokak szemében ciki szefibotot használni, de nem muszáj ezt nagyközönség előtt tennünk. Otthon, a négy fal között már csak azért is jobb választás, mert sokkal nagyobb teret ad a tökéletes szög megtalálásához.

Kerüljük a túlfényelést
Sokszor a természetes fények jóval finomabb hatást eredményeznek, kifinomultabb lesz a szelfink is.

Állandó stílus
Ha az Instagramon saját stílussal szeretnénk letenni a kézjegyünket, érdemes a szelfiket egymáshoz hangolni. A feedünkben előnyös, hogyha állandóan ugyanazt a filtert, effektet használjuk, egységesebb lesz az összkép.

Tágabb határok az iPhone-nal
Dr. Sloane az iPhone tulajdonosoknak javasolja a live fotók használatát, hiszen ezzel a funkcióval a felhasználók valójában 1,5 másodperces mini filmeket készítenek, amelyeknél számos képkockából választhatják ki azt, amelyik a legtökéletesebb. Így biztosan lesz olyan, amelyiken éppen nem pislogunk, és a szélfútta tincseink sem takarják el az arcunkat.