5+1 superfood a bőrnek

2018. szeptember 11.
Kifejezetten élelmiszernek szánt alapanyagokat megfelelő előkészítést követően otthon is egyszerűen felvihetünk a bőrünkre, hiszen ezen anyagok nagyon gyorsan képesek beszívódni: vegyük elő a legjobb minőségű olajakat, vajakat, fűszereket és kivonatokat az otthoni szépségboostért!

1. Biobotox: Rózsavíz és macapor

Az ókori Egyiptomban is ismert szépségtrükk a rózsavíz: a száraz, fakó bőr legjobb barátja. Arctonikként, arcpermetként, lefekvés előtt és után tisztítóként is bombabiztos megoldás. Macaporral elkeverve a legjobb természetes botox – mondja Krisztina.

2. Spirulina és Chrolella algapakolás

Az alga pici vízzel összekeverve az arcon, dekoltázson regenerálja a bőr kötőszövetét és remekül feszesít.

3. Cukor-olaj testradír

A barnacukor és valamilyen hidegen sajtolt, kiváló minőségű olaj keverékéből mindenmentes testradírt varázsolhatunk pillanatok alatt. Tisztítja a pórusokat és hidratál egyetlen lépésben. Extra száraz bőrre homoktövist is adhatunk a keverékhez.

Fotó: Joe Robles

4. Algaradír

A Chlorella algapor és a tisztított víz keveréke nehézfém-elvezető hatása mellett igazi méreganyag-mágnes a testben és a bőrön egyaránt. Kis száradás után finom dörzsölő mozdulatokkal, nedves kézzel eltávolítható a keverék bármely testrészünkről.

5. Immunerősítő kender

A kenderprotein kiváló bőrtápláló hatású és antiallergén, ezen kívül erősíti a bőr immunrendszerét is. Arcpakolásként verhetetlen!

+1 Nézzünk körül a konyhában!

A zab, az avokádó, a méz, az acai stb. mind-mind olyan superfoodok, melyek nem csak belsőleg, de a bőrre kenve is jótékonyak. Kísérletezhetünk bátran velük, amennyiben biztosak vagyunk benne, hogy nem vagyunk allergiásak az adott anyagra!