Ezért egyél tengeri algát!

2015. szeptember 21.
Lehet, hogy eddig csak a szusitekercs külsején találkoztunk vele, vagy még ott sem, pedig a tengeri alga állítólag igazi egészségjavító csodaszer.

Mondjuk is, hogy miért:

Nagyon jót tesz a bőrnek

A tengeri alga elősegíti a szervezet méregtelenítését, így ahhoz is hozzájárul, hogy a bőrből távozzanak a felesleges méreganyagok. Ezen kívül van benne rengeteg cink, magnézium és más antioxidánsok – minden, amire a bőrödnek szüksége van!

Klorofill van benne

A klorofill az zöld növényeknek azon anyaga, ami a napsugarakat közvetíti a növények számára. A klorofill segíti az anyagcserét és a vértisztítást, ráadásul emellett állítólag még az éhségérzetet is csökkenti!


(Fotó: Profimedia – Red Dot)

Vedd a szívedre

A tengeri alga még a szívednek is igazi varázsszer lehet. Segít kordában tartani a koleszterin szinted, és megakadályozza a vérrögök kialakulását.

Teli van vassal

Márpedig a vas nagyon jó neked! Külön jó, hogy a sok vas mellett még C-vitaminból is bőven jut ebbe a tengeri vitaminbombába. 

Remek vérnyomás szabályozó

Gondoltad volna, hogy a tengeri alga még ennél is többet tud? Márpedig! Ugyanis az alga kiváló káliumforrás, aminek köszönhetően még a magas vérnyomás ellen is szuper megoldást jelenthet.