Arcfelvarrás egy jó szemöldökkel?

2019. január 08.
Bármilyen furcsán is hangzik, egyre nagyobb teret kap a “facelift brow” trend. Megnéztük, milyen sminktrükkök állnak a sminkes jelenség mögött, és pontosan miért is esküszik rá olyan sok szakember.

Imaxtree.com

A megemelt szemöldök trendje azért nem éppen újdonság, és bár láthattunk rá sajnos rettenetes példákat 10-20 évvel ezelőtt végleges, “csodálkozó tekintet” vagy “bohócszemöldök” tetoválások formájában, akadt jó pár izgalmas, és meggyőző példa is.

Az egyik legérdekesebb, és leginkább látványos formában Ariana Grande mutatta be, hogy milyen is az, amikor nem elégszünk meg egy apró microblading szemöldökkorrekcióval, vagy a napi szemöldökceruza használatával legalábbis, ha komolyabb lifting, vagy extra magas ív a cél. Az énekesnő három évvel korábbi fotóihoz viszonyítva ma már egészen új szemöldökkel áll színpadra. Az amerikai plasztikai sebészettel foglalkozó szakoldalak szerint ennek oka egyértelműen egy komolyabb endoszkópos szemöldök lifting. Ennek során pedig apróbb metszésekkel érték el, hogy az énekesnő szemöldöke magasabban, a homlok irányába elmozdulva helyezkedjen el még jobban tágítva ezzel a tekintetét. Bár ez a fajta lokális beavatkozás leginkább az idősebb korosztály egyik kedvence, ha megereszkedett szemöldökről, vagy szemhéjról van szó, a fiatalabb korosztályba tartozó sztárok is előszeretettel használják, ha lágyabb, nőiesebb arcot, tekintetet szeretnének.

Költségtakarékosabb, de hatásos trükkök

Az arcfiatalító hatása miatt persze más formában is egyre népszerűbb a magasan ívelő szemöldök. Aki a különböző metszéseknek kicsit sem barátja, vagy nem szeretne komolyabb összeget fordítani minderre, sminkkel is nagyon sokat tehet a fiatalító hatás érdekében.
A külföldön “facelift brow” trend néven futó jelenség tényleg akár éveket is leradíroz, lágyítja az arcot, az érettebb nők esetében pedig valóban fiatalos eredményt biztosít, ezért is viseli az arcfelvarrás jelzőt…

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Sara Hill Makeup (@sarahillmakeup) által megosztott bejegyzés, Dec 27., 2018, időpont: 10:58 (PST időzóna szerint)


Sarah Hill aktívan gyakorolja a szemöldökív emelős sminket…

Egy glasgowi születésű makeup artist, Sara Hill (aki Grace Jonest vagy a szupermodell Rosie Huntington-Whiteley-t is sminkelte) ötlépéses technikát dolgozott ki, amellyel az idősödő, ritkuló szemöldökű nők kicsit vissza fordíthatják az idő kerekét. Első lépésként a szemöldökkefe szálaira némi folyékony szappant visz fel, majd átdolgozza felfele simítva a szemöldököt vele. 5-10 percnyi száradási idő után, szemöldökceruzával kiegészíti a hiányos részeket, magasítva az íven, majd formára fésüli a szálakat, természetesen felfele, és kifele igazítva őket. A szemöldökcsontokra utolsó lépésként némi highlighter is kerül, hogy fokozzuk a hatást.