Szemöldökszedés: zsinór, gyanta vagy csipesz?

2019. április 17.
Bár most a dús szemöldök a divat, gazítani és ápolni a legtöbbünknek ezt is kell. Leggyakrabban a gyantázást vagy csipeszt használjuk, ám nem árt megismerkedni a zsinórozás módszerével, különösen az érzékeny bőrűeknek.

A szemöldökszedés gyantával vagy csipesszel történik általában. Ám mindkét módszer irritálhatja a bőrt, ráadásul fájdalmas is. A zsinórozás kevésbé fájdalmas és kíméletesebb alternatíva lehet az érzékeny bőrűeknek. A szemöldök zsinórral ritkítása Indiában évszázados hagyomány, de az utóbbi években a nyugati világ is megismerte, és felsorakozott a leggyakrabban használt szemöldökszedő módszerek mellé. Népszerűségét annak köszönheti, hogy gyengédebb a bőrhöz: nem roncsolja a szőrtüszőt, így az nem gyullad be, nincsenek befelé növő szőrszálak sem.

 

A módszer maga igényel némi segítséget a szemöldökszedés alanyától is. A bőrt nekünk kell feszesen tartani, hogy a szőrszálak kiemelkedjenek és jól láthatók legyenek a kozmetikus számára. Bár vannak, akik kényelmetlenebbnek találják a zsinóros módszert a gyantázásnál, sokan, köztük sztárok, például Emma Watson is esküszik az indiai hagyományos szőrtelenítésre.

Bár a zsinóros szemöldökszedés gyengédebb, mint a gyantázás vagy csipesszel kihúzkodás, nem jelenti azt, hogy ne kellene a bőrt rendszeresen ápolni mellette. Aloe vera tartalmú géllel pedig a kezelés után hűsíthető az érintett bőrfelület.

Fotó: Unsplash