Papíralapú csomagolásban a kozmetikai ipar jövője

2019. október 24.
Papíralapú tubusban árusítaná termékeit a L’Oréal, nézzétek csak milyenben!

A L’Oréal és az Albéa fejlesztése tényleg átütő innovációt hozhat a kozmetikai ipar számára. A két vállalat ugyanis megalkotta az első papíralapú kozmetikai tubust, amelyben majdnem teljes egészében bioalapú és tanúsított, papírszerű anyagot használnak a műanyag helyett. A kozmetikai csomagolások megújítása a L’Oréal azon fenntarthatósági törekvéseinek része, melyeket a „Sharing Beauty With All” fenntarthatósági programban is megfogalmaztak.


Ez a partnerség a két vállalat azon fenntarthatósági törekvéseit tükrözi, melyeket az Ellen McArthur Alapítvány új globális műanyaggazdálkodási kötelezettségvállalásában (New Plastics Economy Global Commitment) foglaltak aláírásával is vállaltak. Ez a projekt nagyon jó példa egyébként arra is, hogy az iparági szakértők közötti együttműködés mennyire fontos, pontosabban nélkülözhetetlen az innovatív fejlesztésekhez. Ami pedig a technológiai újítás bevezetését illeti, az első ipari méretű gyártást 2020 végére tervezik.

Ahogyan az érintettek látják

„2007 óta folyamatosan javítunk csomagolásaink környezeti lábnyomán. Ma egy újabb lépést teszünk és bevezetjük ezt az új, tanúsított papíron alapuló technológiát. Az árral szemben, az Albéával karöltve dolgozunk ennek az átütő innovációnak a fejlesztésén. Célunk, hogy létrehozzuk az új, papíralapú csomagolást kozmetikai termékeink számára. Az első piaci bevezetést bőrápoló termékeinkre tervezzük 2020 végén. Ez az innovatív, alternatív megoldás szerves része a Csoport csomagolási stratégiájának.” – Philippe Thuvien, a L’Oréal csomagolásért és fejlesztésért felelős alelnöke.

„Az Albéa fenntarthatóság iránti elköteleződése 15 évvel ezelőttre nyúlik vissza, és széleskörű, felelős csomagolásainkban tükröződik. Ma arra törekszünk, hogy felgyorsítsuk az innovatív, felelősségteljes megoldások kifejlesztését, és hogy áttöréseket érjünk el. Csak ügyfeleinkkel és partnereinkkel való együttműködésen keresztül hozhatjuk létre a biztonságos, körkörös, minimális hatású csomagolást, amelyet a kozmetikai ipar igényel. Ez a L’Oréallal folytatott innovációs partnerség tükrözi mind ezt az ambíciót, mind pedig ezt a meggyőződést.”- Gilles Swyngedauw, az Albéa CSR-ért, innovációért és marketingért felelős alelnöke.