ÖKO: 3 stílusos, de környezettudatos telefontok

2018. július 24.
2018-ban a telefontokokat már szinte úgy cserélgetjük, mint egy ruhakiegészítőt. A legtöbbünk háztartásában megbújik minimum 2-3 tok, amik néhány hónap után elszíneződnek, eltörnek vagy csak megunjuk őket, így kénytelenek vagyunk egy újabb, de szintén gyenge minőségű tok után nézni – ezzel egyidejűleg pedig a műanyaghulladék termelésünket is megdobjuk. 

A telefontok-piacot masszívan uralja a műanyag, viszont érdemes kicsit körülnéznünk a bőr, fa és egyéb természetesebb anyagok háza táján is, ha tartós, biztonságos ökomegoldást keresünk a telefonunknak, mert nem csak praktikus, de nagyon stílusos alternatívák is megnyílhatnak előttünk.

Következzen 3 izgalmas márka, amely a legkülönbözőbb anyagokból készít gyönyörűbbnél gyönyörűbb telefontokokat:

A Carved és a fa

A márka alkotója az első Iphone-ját a kezébe fogva azt érezte, hogy nincs a piacon olyan tok, amivel szívesen védené új szerzeményét. Ekkor jött az ötlet, hogy fából készítsen magának valami különlegeset. Az ötletből pedig mára egy szuper vállalkozás fejlődött ki, ahol több kollekcióban találunk tokokat a legnépszerűbb telefonfajtákra (és egyéb telefonos kiegészítőket is!).

Attól sem kell tartanunk, hogy a fa túl vastag lenne telefontoknak, a márka egy speciális, ultravékony faanyagot munkál meg a legkülönbözőbb díszítőeszközök segítségével, a mi kedvencünk, a Satellite kollekció például úgy fest, mintha márványba mártott fából lenne.

A Pela Case és a komposztálható hulladék

Ha öko telefontokokról van szó, a Pela Case megkerülhetetlen. A természetvédelmi programjairól is híres márka 100%-ban komposztálható, törésálló alternatívákat kínál, amelyek ráadásul nagyon stílusosak is. (A mi kedvencünk egyértelműen a teknősös design).

A tokok BPA-mentesek, így amellett, hogy a környezetünket is segítenek óvni, a mi egészségünket sem veszélyeztetik káros anyagokkal, így gyerekek kezébe is bátran adható egy Pela Case-be csomagolt telefon.

Reveal és a parafa/bambusz

A Reveal telefontokokat és egyéb kiegészítőket készít parafából, bambuszból és fából. A bambusz a leggyorsabb ütemben növekedő fafajta, míg a parafa azért remek alternatíva, mert a betakarításakor egyáltalán nem sérül a fa – így sokkal kisebb terhet jelen a környezetre nézve egy ilyen anyagból készült tok, mint a hagyományos műanyag társai. Mindemellett pedig a márka újraültetési programokkal is javít a fakitermelési mutatóján.

Arról nem is beszélve, hogy a márka gyönyörű etnomotívumokkal dolgozik, így igazi esztétikai élmény ránézni egy-egy rusztikus telefontokra.