Csatcunami a szezon hajtrendje

2020. január 23.
A frizurában bőségesen elrejtett hullámcsatok, vagy éppen hangsúlyos, nagyobb modellek már tavaly is előrejelezték érkezésüket. Idén már kristálytisztán látszik, hogy a frizuratrendekből az egyik legkiemelkedőbb a csatokkal dekorált haj.

Az utóbbi időben nagy divattervezők bemutatóin, a street style fotókon, sőt még a vörös szőnyegen is számos példát láthatunk arra, hogy egyre uralkodóbb trend a gazdagon a hajba tűzött csatok divatja. Mindenféle verzióra láthattunk példát: kibontott hajban, szorosan összefogott copf, és konty esetén is jól mutató trend.

Kat Graham némi hullámcsatos frizura-dekorációval Ezer szín és forma

Úgy tűnik, most tényleg forradalmat csinálnak ezek az apró, tincsfékező és –lesimító kiegészítők. Ami pedig a dizájnt illeti, láthatunk színes típusokat, de a hajszínbe beolvadó természetes megoldásokat is.

A felhelyezésre nincs szabály

Az extravertáltak persze nem állhatnak meg az egyszerű, szilikongombos végű modelleknél, divatos választás a színes, kreatív mintákkal feltuningolt ovális hajcsat, az apró haj csipeszek, a hangsúlyos francia csat, de különböző textúrákkal is kiemelhetjük a frizuránkat.

Szerény kis Chanel francia hajcsat

Izgalmas megoldásokban nincs hiány, választhatunk ékköves, gyöngyös, színes műanyag, selyem masnis, szalagos csatokat, de ha az öltözetünkhöz szeretnénk passzolni színben vagy mintában, akkor jöhetnek a párducmintás, monokróm, neonszínű vagy virágmintás darabok is.

Fotó: Getty Images