Lady Di sminkese elárulta a hercegné sminktrükkjeit

2020. január 23.
Diana hercegnő kedvenc sminkmestere, Mary Greenwell elárulta azt az öt sminktrükköt, amely segítségével tovább fokozta a hercegné időtlen szépséget.

Valószínűleg soha nem lesz otthonunk a Buckingham Palota és nagy eséllyel valódi gyémánt tiara sem kerül a homlokunkra. Azonban mégis lehetünk annyira elegánsak, mint az igazi királyi fenségek: egy jól eltalált, visszafogott frizurával és igényes, finoman kivitelezett sminkkel. Ráadásul ahhoz, hogy lemásoljuk a tökéletes „hercegnő külsőt”, nem is kell felforgatnunk a világunkat.

Mary Greenwell makeup artist a Marieclaire.com-on megjelent cikkben betekintést engedett az udvari smink világába. Ez már csak azért is különleges dolog, mert jelenleg ő az egyetlen olyan sminkmester, aki két hercegnével, Dianával és Meghan Markle-el is dolgozhatott. Greenwell emellett több szupermodellt is sminkelt karrierje során, köztük Christy Turlingtont és Cindy Crawfordot is.

„Lady Diana kortalan szépség volt” – meséli a make-up artist. „Így a sminket lényegében csak ennek fokozására használta, az üde, egészséges arcszínére fókuszálva, hiszen az alapozás az egyik legfontosabb lépés. Ehhez társult egy természetes, finom szemsmink.”

Nem kell megijedni, nem baj, ha nem vagy profi sminkmester. „A mi megközelítésünk akkoriban nem a trendekről szólt, a cél egy klasszikus look elkészítése volt.”- fűzi hozzá Greenwell.

Íme, a sminkmester top titkai, hogy mi is úgy tündökölhessünk, mint egykor Lady Di.

1. Maradjunk a halvány rózsaszín vagy natúr ajakárnyalatoknál

Sokan szeretjük a démoni ajkakat, de a királyi megjelenéshez inkább a semleges, természetes színek illenek. Bár alkalmanként Diana hercegnő és Meghan Markle is sötétebb, erősebb árnyalatot viselt ajkain (esti rendezvényeken, mint Meghan Markle a tavalyi Cirque Du Soleil premier vagy 1996-ban Lady Di a híres Met Gálán való megjelenésekor), a hétköznapi viselet azonban mindig valami kifinomultabb, egyszerűbb. „Használj elegáns, halvány rózsaszín vagy nude színeket! Legyen inkább áttetsző vagy szatén a rúzs, felejtsd el a túl csillogó vagy épp matt fedést.”

2. Az alapozó legyen világos színű

„Olyan alapot kell készítenünk, amely szinte láthatatlan, mégis makulátlannak mutatja az arcot mind közelről, mind a kamerákon keresztül. Ehhez olyan tápláló krémeket és folyékony állagú termékeket használok, amelyeket könnyen tudok rétegezni és a bőr felszínébe olvasztani. Az arc alapozásához használjunk olyan gyorsan felszívódó, bőrtípushoz illeszkedő készítményeket, amelyek általános fedést biztosítanak. Ahhoz, hogy a lehető legtermészetesebb hatást érjük el, használjunk szatén hatású fedőréteget az alsó, matt réteg tetején. Ez a „második bőr” ragyogó hatást kölcsönöz viselőjének. Korrektort csak ott használjunk, ahol tényleg szükséges. A bőr színével egyezőt a hibákra, és egy leheletnyivel világosabb árnyalatot a szemek alá, hogy üdébb hatást keltsen.

3. Bátran próbáljuk ki a folyékony és krémállagú pirosítókat

A természetes, egészséges arcpír eléréséhez használjunk olyan krémes vagy akár folyékony állagú arcpirosítókat, amelyeket ujjainkkal egyszerűen beleütögethetünk bőrünkbe. „Mindig szívesebben dolgoztam olyan termékekkel, amelyeket az ujjaimmal vihettem fel az arcbőrre ecset helyett- mondja Greenwell. „Diana egyik legemlékezetesebb megjelenése az 1996-os Met Gála volt. Szolid megjelenést kölcsönző sminket készítettem neki, áttetsző fedőformulákkal. Használj krémes, folyékony arcpirosítót a lágy, fátyolos hatású bőr érdekében. A kulcs itt, hogy hagyjuk a bőrt természetesen, egészségesen ragyogni.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Madam Virtue & Co. (@madamvirtue) által megosztott bejegyzés, Máj 6., 2018, időpont: 11:20 (PDT időzóna szerint)


4. A szem legyen füstös, mégis természetes

A sokkolóan színes, élénkre festett szemek – bár nagyon divatosak napjainkban – , a királyi palota falain belül nem elfogadottak. Greenwell azt tanácsolja, használjuk a szemen inkább a barna árnyalatait és földszíneket a lágy, füstös hatás elérésére. Aztán jöhet a füstös szem megkoronázásaként a szempillaspirál. A szép, erős pillák mindig, mindenhol királynővé varázsolhatnak minket.

5. Csak a ragyogás

Használjuk a highlightert úgy, mintha nem is használtuk volna – higgye csak azt a hétköznapi szemlélődő, ezzel a természetes ragyogással születtünk. Glitter nélküli készítményeket alkalmazzunk ennek eléréséhez, ne csillanjon be semmi arcunkon. Válasszunk például szolidabb gyöngyház színű formulát, így soha nem lesz túl csillogó az arcunk. „Ne legyen rajtunk semmi szembetűnő, elegendő egy kevéske highlighter az arccsont felső részére és a homlokcsontra. Én soha nem teszek például az orrnyeregre highlightert, máshová sem az arcon. Úgy már nem lenne annyira finom, annyira természetes az összhatás.”

Szöveg: Konkoly Ágnes

Forrás: MarieClaire.com

Fotó: Getty Images