Bukkális masszázzsal ránctalanít Meghan Markle

2019. augusztus 06.
Szépségbloggerünk, Varga Erika holisztikus bőrterapeuta ezen a héten a masszázsok – köztük a bukkális vagy szájüregi kezelések - ránctalanító erejére hívja fel a figyelmet.

Elkerülhetetlen, hogy idővel arcbőröd is áldozatul essen az idő vasfogának, de a bőrsejtek stimulálásával lelassíthatod az öregedés folyamatát és késleltetheted a kéretlen ráncok megjelenését. A jó minőségű és bőrödnek ideális arckrémek használata mellett az arcmasszázs lesz a leginkább segítségedre a fiatalos bőr megőrzéséhez vezető úton.

Dinamikus és statikus ráncok

Néhány vonal karaktert ad az arcodnak és jellemző rád, mint az ujjlenyomatod, mégis a legtöbb ránc a vártnál korábban érkezik, és befolyásolja bőröd vitalitását. A dinamikus ráncok a mimikai izmok túlzott mozgásai és az izomblokkok által okozott izomtömeg-csökkenés következtében jönnek létre, míg a statikus ráncokat külső (pl. dohányzás, túlzott napozás) vagy belső (szorongás, lelki vívódások) körülmények hívják életre. Mindkét típus legjobb ellenszere a masszázs. Azért nem azt írom, hogy arcmasszázs, mert a nyak és a dekoltázs bőrének ápolása ugyanolyan fontos része a fiatalos külső megőrzésének.

Mainstream kedvenc, bukkális vagy szájüregi masszázs

Megszoktuk, hogy a sztárok időről-időre előrukkolnak valamilyen extravagáns szépségtrükkel. Így tett most Meghan Markle hercegné is, aki elárulta, hogy ezzel a furcsa nevű, de annál hatékonyabb eljárással szépül. A masszázs különlegessége, hogy az izmokat és a szöveti blokkokat, a szájüregen belül oldja fel, így feszesebb és simább bőrképet alakít ki. A kezelés hatására az arc mozgatásáért és tartásáért felelős izmok fognak látványosan erősödni. Hátránya, hogy csak részben tud változást elérni, mivel a nyak és dekoltázs bőrére nem koncentrál, ezért fontos a bőrfelszínre is kiterjedő masszázsmódszerrel kiegészíteni. Kizárólag profi, a kezelésben jártas szakemberrel érdemes a masszázst elvégeztetni, mert a nem megfelelően végrehajtott eljárásnak lehetnek kellemetlen következményei is.

Szöveg: Varga Erika

Fotó: Unsplash

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

MIA MAJ SKINCARE (@mia_maj_skincare) által megosztott bejegyzés, Júl 25., 2019, időpont: 12:51 (PDT időzóna szerint)