3 + 1 szempont a tökéletes szempillaspirál kiválasztásához

2020. június 25.
Páll Adrienn, a New School of Makeup sminkakadémia vezetője ezen a héten a hosszú, íves pillákat biztosító, azaz a tökéletes szempillaspirál megtalálásához nyújt tuti tippeket.

A szempilláink kiemelése óriási „hájp” napjainkban. Sokan választanak épített pillákat, de elterjedt az otthoni tincses vagy soros pilla ragasztása is. (Több-kevesebb sikerrel.) Hosszú távon mégiscsak a megfelelő szempillaspirál használata adja a legjobb megoldást, hiszen a különböző tartós ragasztók előbb-utóbb allergiás reakciót váltanak ki.

Fotó: Jámbor Zsófia, modell: Lukassy Nikol – Face Model Management, smink: Ország Anikó, haj: Lencsés Dóra

A szempillaspirálok egészen elképesztő arzenálja vár ránk a boltokban, így nehéz a helyes választás. A jó minőség alap, de fontos, hogy ismerjük saját adottságainkat, és ennek tudatában válasszuk ki a megfelelő típust. 3 szempontot érdemes figyelembe venni, mielőtt döntünk.Fotó: Jámbor Zsófia, modell: Szilágyi Gerda, smink: Belák Emese, haj: Szegedi Zoltán

1. Szín
Természetes szőkéknek nagyon szép a sötétbarna spirál, sokkal puhábban emeli ki a szemszínt. Kék- vagy zöldszemű lányoknak a padlizsánszín egészen pazar ragyogást eredményez. Sötét szemszínhez kapható már extrán pigmentált fekete szempillafesték is.

Fotó: Jámbor Zsófia, modell: Hamed Diana, smink: Xiaoma Fen, haj: Hairbert Kornél

2. Hatás
Ritkább növésű szempillákhoz dúsító hatású terméket javaslok, míg a sűrű növésű, de rövidebb pillákhoz hosszító hatást ígérő festéket érdemes keresni. Egyenes növésű szempilláknál pedig a pöndörítő jelleg a legfontosabb.

Fotó: Jámbor Zsófia, modell: Bognár Luca, smink: Bartos Adelina, haj: Lencsés Dóra

3. Tartósság
A víz- és/vagy dörzsálló szempillaspirált akkor ajánlom, ha minden elkenődik a szemeden.  Intenzívebb sportoláshoz, valamint hosszabb rendezvényekhez (esküvők, bálok) is érdemes vízálló festéket használni. Fontos, hogy olajos lemosóval szedjük le esténként ezt a típust, mert a sok dörzsölés kikoptathatja a szálakat.

+1. Spirálfej
Nekem az előbb felsorolt szempontok mellett nagyon fontos választási opció a megfelelő applikátor.  Vannak olyan spirálfejek, amik egyszerűen nem állnak az ember kezére vagy olyan nagy, vastag a fej, hogy nem lehet hiba nélkül dolgozni vele. De a legfontosabb szempont mégis az, hogy a pilláitok ne elfedjék, hanem kiemeljék a szemeiteket.

A képeket a NewSchool of Makeup Sminkakadémia végzőseinek vizsgamunkáiból válogattuk.

Láttad már?