4 tudnivaló a tökéletes menyasszonyi sminkhez

2020. június 04.
Páll Adrienn, a NewSchool of Makeup sminkiskola alapítója és vezető oktatója a nyári szezon kezdete alkalmával a menyasszonyi sminkek világában kalauzol el bennünket.

Ma egy olyan „menyasszonyt” mutatok be nektek, akinek adottságait nézve sok minden jól áll, hiszen modell. Sminkjét az idei divathetek kifutói inspirálták. És erről eszembe jutott, milyen is lehet pont ebben az évben kimondani a boldogító igent?

Aki 2020-ban esküszik, annak biztos, hogy még több gondolkodás és szervezés komplikálja a nagy nap előtti mindennapjait. Sokan halasztottak vagy átszerveztek, és sokan új lendületre kapva most határozták el, hogy meg szeretnék pecsételni a szerelmüket.

Nőként az egyik legfontosabb kérdés, hogy hogyan álljunk az oltár elé. Milyen stílusú és fazonú ruhát válasszunk, hogyan viseljük a hajunkat, és persze, hogy milyen smink állna nekünk a legjobban.

Akkor nézzük, milyen is egy igazán szép menyasszonyi smink!

1. A smink stílusa

Olyan, amivel az ara teljes mértékben tud azonosulni, így a smink okozta öröm extra önbizalmat és külső-belső ragyogást ad viselőjének.

2. Személyre szabott

Szakemberként nagyon fontosnak tartom, hogy a smink arc-, szem- és szájkarakternek megfelelően legyen kialakítva, hiszen ettől lesz igazán egyedi és szépítő jellegű a kivitelezés. A színek kiválasztásakor a ruhák (esküvői- és menyecske) mérvadók, de a menyasszony természet adta adottságai, a szeme és a haja színe, valamint a bőrének tónusa legalább ennyire fontos az árnyalatok kiválasztásnál.

3. Szupertartós

A smink ezeken felül víz- és dörzsálló kell, hogy legyen. Akár a legnagyobb meleg és az örömkönnyek ellenében, csókok és ölelések közepette is ki kell, hogy tartson egy teljes napon át – úgy, hogy ne kelljen javítani. Erre csak a professzionális márkák képesek, így ne is próbálkozzunk mással.

4. Fotogén

A tartósság párban kell járjon a fotokompatibilitással, hiszen ezernyi felvétel készül az esküvő alatt. A fotókon és a videókon a túlzott csillogás, az izzadság, a bőr faggyús átfényesedése, a smink eltúlzása vagy éppen lágysága mind-mind olyan tényezők, amik elronthatják a felvételeket a házaspárról. (Igen, a férfiakról is beszélek…)

Az én modellem – Bogi – imádja a modern és bevállalós esküvői lookokat, így egy megszokottól eltérő, trendorientált sminket kapott, ami ugyanakkor maximálisan kiemeli a szépségét. Mindezt úgy, hogy a legnagyobb partihangulatot is kibírja – akár 24 órán keresztül.

Fotók: Kakaan Vivien – VivienNaomi Photography 
Modell: Bogi – Highlight Models
Ruha: One & Only Varróműhely
Smink: Páll Adrienn
Haj: Lencsés Dóra

Láttad már?