3 szépségtipp, amit érdemes átvenni a brazil nőktől

2020. november 19.
Itthon már a szürkeség és a hideg idő az uralkodó, a brazil napsütést és életkedvet azonban most is igazán magunkba szívhatjuk, sőt! Vajon mi lehet a titka a brazil nők szépségének? Lessük el néhányat Alessandra Ambrosio és Adriana Lima szülőhazájának trükkjei közül! 

1. Sol de Janerio függőség

A kultikus brazil márka, a Sol de Janerio arcra és testre való termékei szinte indentitásképzőnek számítanak. A nagy sikerű Bum Bum Creamet egyenesen a brazil szépségápolás titkának is nevezik, minden benne van, ami a brazilok szerint kellhet a bőrápoláshoz: alapja egy kakaófafajtából kinyert cupacu vaj, guarana-kivonat és brazildióolaj az extratáplálásért.

2. Figyelem a szemkörnyéken

Adriana Lima az argános-E-vitaminos szemmaszkra, Lais Ribeiro az uborkamaszkra esküszik, ha szemkörnyékápolásról van szó. A brazilok sosem felejtenék ki a szépségrutinjukból a szemkörnyék extra ápolását, mert tudják, minél inkább megőrzik a szemkörnyék fiatalságát, annál fiatalabb és üdébb hatása lesz a teljes arcnak.

 

3. SPF nélkül sehova

A brazil nők ugyan sokszor gyönyörű aranybarnák, egyrészről ezt nem feltétlenül úgy érik el, hogy hónapokat piríttatják magukat a strandon – ugyanis sokan minőségi önbarnítókat használnak –, másrészről viszont soha nem fekszenek ki a napra naptej nélkül, és azt mondják, még a borús, esős napokon is jó szolgálatot tesz az az SPF. Ha a napfürdőzés mesterei ezt mondják, akkor kötelesek vagyunk követni őket!

Forrás: Allure
Fotó: Getty Images

Olvass tovább!