3 bőrszépítő finomság, azaz superfood

2020. november 20.
Ha rendszeresen fogyasztod a következő szépítő finomságokat, garantáljuk, hogy rövid időn belül olyan hibátlan, üde és harmatos bőröd lesz, hogy többet nem kell alapozóra költened. Szépségbloggerünk, Peonilla most 3 szépítő superfoodot ajánl.

Banán

C-, A- és B6-vitamin-tartalma erőssé, rugalmassá teszi, 75%-os víztartalma pedig hidratálja a bőrt. Könnyen emészthető, nyugtatja a gyomrot és az idegeket, javítja a hangulatot, amelyek mind ahhoz járulnak hozzá, hogy szép legyél. Habár magas a szénhidráttartalma, a glikémiás indexe alacsony, ezért tökéletes, energialöketet adó snack. Az egészséges körmökhöz és loknikhoz nélkülözhetetlen szilikonból is jócskán van benne.

Tipp: Cukor helyett remek édesítő süteményekbe, desszertekbe is. Csak pépesítsd, és keverd a tésztához.

mandula-borszepito

Mandula

Mindennap egy maroknyit rágcsálj el belőle (többet ne, mert sajnos egyeseknél pattanást okozhat), így olyan bőrszépítő tápanyagokkal jutalmazod a szervezeted, mint az E-és B-vitaminok, kalcium, magnézium, folsav, cink és szelén. Hatására bársonyosan puha, hidratált lesz a bőröd, és a ráncképződési folyamatot is lelassíthatod. A legideálisabb, ha éjszakára beáztatod a másnapi adagod, ugyanis így könnyebben emészthetővé válik, a víz ráadásul „aktiválja” a benne található hasznos tápanyagokat, amelyek ezáltal hatékonyabban felszívódnak a szervezetben.

Tipp: Fogyaszthatsz mandulatejet, -lisztet és -vajat is. Ha van időd, ezeket akár otthon el is készítheted, a YouTube-on rengeteg videót találsz arról, hogy hogyan.

Csicseriborsó

Ha felnőttkori pattanásokkal küzdesz, a humusz alapanyagául szolgáló csicseriborsót mindenképp építsd be az étrendedbe. Magas fehérje-, kalcium-, magnézium-, C-, A- és K-vitamin-tartalma mellett cinkben is bővelkedik, amely szabályozza a bőr zsírtermelését és harmonizálja a hormonok működését, így messzire elkerülheted az önbizalomromboló csúfságok kialakulását.

Tipp: Csicseriborsólisztből és egy kis vízből pakolást is készíthetsz, ami szintén segít megtisztítani a bőrt a pattiktól, és csökkenti a zsírosságot.

A folytatásért kattints Peonilla oldalára!

A cikk a Wellness 2016/02. számában is megjelent.

Fotó: Unsplash

Olvass tovább!