#Yogaskin: egészségtől ragyogó bőr pillanatok alatt

2020. október 09.
Elő a makeupkészleteddel, szépségbloggerünk, Peonilla mutatja a legújabb sminktrend, a yogaskin (jógabőr) titkos hozzávalóit! És nem, jógáznod nem kell hozzá.

A Yoga skin (= jóga bőr) Sara Hill brit sminkes (@sarahillmakeup) nevéhez köthető, aki először kreált ilyen lookot az Instagramon. Azóta akkora lett a hype körülötte, hogy ha beírod a keresőbe, több tízezer találatot kapsz a #yogaskin hashtagre. A nevében tulajdonképpen benne is van a jelentése: olyan üde, hidratált, telt, egészségtől ragyogó bőrt jelent, mintha épp most jöttél volna ki egy jógaóráról. Ezt az egészséges, kicsit kipirult, friss megjelenést szeretné visszaadni a bőrnek, amit testmozgás után szoktunk látni az arcunkon. De tévedés ne essék, itt (a #glasskin-nel ellentétben) a bőrhibák nincsenek teljesen elkendőzve. A lényeg, hogy igazi bőrt mutass, csak annak a legjobb, legellenállhatatlanabb verzióját.

yogaskin-hidratált-ragyogó-bőr


1. Bőrápolás mindenekelőtt

Sarah és a legnagyobb sminkmesterek szerint is, mint Lisa Eldridge vagy Katie Jane Hughes (ha nem ismered, keress rá @katiejanehughes) a bőr előkészítése a legfontosabb lépés, ha igazán tökéletes végeredményt szeretnél. Sőt, abban is segít, hogy a sminked tovább tartson. Először használj egy gyengéd, enzimes peelinget (ezt elég hetente kétszer, túlzásokba ne ess!), majd egy alkoholmentes, hidratáló tonik után jöhet az arckrém. Ha száraz a bőröd, akkor egy testesebb, ha olajosabb, akkor egy könnyebb, géles textúrájú hidratálót vess be (ha vegyes, kombinálhatod is a kettőt). Egy kevés szemránckrémet is ütögess bele a szem körüli bőrbe, de arra vigyázz, hogy a szemhéjadra és a szempillák közelébe ne menj, különben a szempillaspirálod és a szemsminked is hamar el fog mászni. Ezután várj néhány percet, hogy minden kellően beszívódhasson.

Olvass tovább!

2. Skin mix

Készítsd el a saját kis bőrtökéletesítő keveréked. Mixelj össze 60-70% közepes vagy gyenge fedésű alapozót, 15% arcolajjal (egy csepp) vagy egy ragyogásfokozó arckrémmel, 10% folyékony bőrélénkítő szérummal és 15% folyékony highlighterrel (az arany vagy bronzos verzió a legideálisabb). Ha olajos bőröd van, akkor ezekből minimális mennyiséget használj csak, inkább az alapozó domináljon.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

The Yogaskin Technique I created to make the skin look lit 💡from within. Healthy, glowing, hydrated, radiant, sheer and natural. Skin that looks like skin at its very best. ✴︎Step One – Cleanse and prep your skin as normal. Let your skincare absorb fully before adding the next step. ✴︎Step Two – Apply a small amount of primer (silicone free). ✴︎Step Three – 3-4 Pumps of your favourite foundation liquid. Preferably Sheer/Medium (water based). No full cover. ✴︎Step Four – One drop of your favourite skincare facial oil ✴︎Step Five – One drop of strobe cream or Liquid highlighter. Golden tones work best. ✴︎Step Six – For super shine One small drop of Glow drops (this step is optional ) ✴︎Step Seven – Massage into your skin using your hands; this does many things. It gets the circulation flowing, relaxes you, de-puffs, and makes the base sit better too. Build up in layers on top until you are happy with the coverage created. I would recommend allowing time between layers. ✴︎Step Eight – Add a small amount of liquid concealer only in the areas you wish more coverage like under eyes, spots or around the nose. Please do not overdo this step ✌🏼. You can lightly powder to set concealer. Add cream blush and cream bronzer if you wish. And you can set your face overall with powder too, use a small fluffy brush to do this or puff and keep the powder to a minimum and sheer. No baking please 😘 . If you wish to use setting spray make sure it’s alcohol free to give further hydration. I used.. @chanel.beauty – foundation @kiehlsuki -Facial oil @kevynaucoin -Highlighter liquid @revolutionpro – Glow drops @chanel.beauty – Cream bronzer @glossier – Cream blush Recommend powder – @maccosmeticsuk Blot powder. Recommend set spray @pixibeauty. If this all seems to complex don’t panic! just add a little facial oil into your base keep everything looking sheer as possible. If you have very oily skin and don’t like to look shiny this might not be the look for you. Thanks to @shebysmd @coloursagency @_donnamcgowan @bobrafferty #yogaskin #realskinrevolution #freethefreckle #motd #makeuptutorial #makeupvideos #inbeautmag ❤️🤘#nomakeupmakeup

Sara Hill ▹ Makeup Artist (@sarahillmakeup) által megosztott bejegyzés, Nov 11., 2018, időpont: 12:55 (PST időzóna szerint)

3. Masszírozz

Szépen, egyenletesen masszírozd az arcbőrödbe a keveréket. A kezed melege és a masszázs segít, hogy beinduljon a vér- és nyirokkeringés, és elérd azt a természetesen üde hatást, amit szeretnél. Addig végezd ezt a lépést, amíg úgy érzed, sehol nincsenek egyenetlenségek, és szép homogén az eredmény. A nyakadról se feledkezz meg!

Tudtad?

4. Korrigálj

Ezután egy folyékony vagy krémes korrektort vigyél fel a problémásabb területekre (szem alatt, orr körül, pattanásokra). Ha igazán természetes hatást szeretnél, ehhez használj egy puha szemhéjpúderecsetet, és ne vidd túlzásba.

A folytatásért kattints Peonilla oldalára!

A cikk egy korábbi változata a Well&Fit magazin 2019/05. számában is megjelent.

Fotó: Pexels