Napi rutin: Botás Enikő állatkísérlet-mentes, vegán kedvencei

2020. november 27.
Újságírók vagyunk, nyitottak az újdonságokra, vadásszuk a különlegességeket, de azért vannak termékek, amik kiállták még nálunk is az idő próbáját! Új rovatunkban mostantól minden héten a marieclaire.hu egy szerzője mutatja meg a must have kedvenceit. Következzen három napszak és az ahhoz tartozó három kedvenc, ami nem maradhat el szerzőink napi rutinjából.

Reggel: THE ORDINARY – Argireline Solution 10%

Imádom a The Ordinary termékeit, több ok miatt is. Az egyik legfontosabb, hogy minden termékük szigorúan állatkísérlet-mentes, ami azt jelenti, hogy a termékek előállításuknak egyetlen fázisában sincsenek tesztelve állatokon, és mások sincsenek megbízva ezzel. A legtöbb kencéjük – például az Argireline Solution – állati összetevőket sem tartalmaz, ha tehát valaki vegánként szeretne a tudatos bőrápolás útjára lépni, akkor bátran keresgélhet a The Ordinary készítményei között. Ebben a szérumban egy olyan peptid található, amit némi túlzással „botoxhatásúnak” szoktak nevezni. Az Argireline a mimikai ráncokat célozza meg elsősorban, és főként a szem körüli bőr ápolására és a homlokráncok ellen ajánlják. Én is ezeken a területeken szoktam használni reggelente: csak pár csepp az arcomra, és néhány perc múlva már be is szívódik. A márka további nagy előnye, hogy a termékei – így ez a szérum is – meglepően olcsón, néhány ezer forintért beszerezhetők.

A szerkesztő tippje: Érdemes rendszeresen használni, kutatások szerint ugyanis 10%-nyi Argireline 15 nap alatt 17%-kal képes csökkenteni a mimikai ráncok mélységét. Plusz, a bőr hidratáltságát is növeli!

Napközben: PAULA’S CHOICE – RESIST Super-Light Wrinkle Defense SPF 30

Komolyan mondom, áldom a napot, amikor rátaláltam erre az ultrakönnyű, fényvédős, színezett nappali krémre. Éveken át kerestem a megfelelő alapozót, BB krémet, akármit, amit a mindennapokban rendszeresen használni tudnék – de a meghatározhatatlan bőrárnyalatom miatt vagy mindig vízihulla arcom lett, vagy már-már blackface-ezésbe hajlottam. Aztán jött ez a színezett arckrém, és megoldódott minden problémám. Fontos leszögezni, hogy ennek a krémnek nincs nagyon erős fedése, de én ennek csak örülök, mert igazából csak azt szerettem volna, hogy valami kicsit egységesítse a bőrömet. Erre pedig tökéletesen alkalmas, az pedig csak plusz pont, hogy mellette még egy rakás jó tulajdonsága van. Nemcsak védi a bőrt a nap káros hatásaitól, de a benne lévő antioxidánsoknak köszönhetően meg is erősíti, és serkenti a kollagéntermelést, az állaga pedig szuperkönnyű. Ja, és persze a PAULA’S CHOICE márka is állatkísérlet-mentes, ebben a krémben pedig nincsenek állati összetevők.

A szerkesztő tippje: Kombinált és zsíros bőrre is ideális, és bátran használhatják azok is, akik ráncokkal, pigmentfoltokkal, érzékeny bőrrel vagy rosaceával küzdenek.

Este: GEEK & GORGEOUS – Calm Down 4% PHA + BHA Liquid

Nagyjából két éve beköszöntött az életembe a rosacea, és azzal a lendülettel búcsút is inthettem a legkedvencebb AHA-savas hámlasztóimnak. Miután végigcsináltam a bőrgyógyászom által felírt kúrát, keresgélni kezdtem a hámlasztók között, mert nem tudtam elfogadni a tényt, hogy a hülye piros foltjaim miatt le kell mondanom a napi rutinom egyik legfontosabb eleméről. Szerencsére végül rátaláltam erre a gyengéd, nyugtató hatású, PHA-t és BHA-t egyaránt tartalmazó hámlasztóra, ami nemcsak üdébbé és ragyogóbbá teszi a bőrömet, de kordában tartja a rosaceámat is. Kifejezetten a nagyon érzékeny, pirosodásra hajlamos bőr ápolására készült, de a gyengéd hámlasztás mellett hidratál is, és antioxidáns védelmet is ad a bőrnek. Minden este arctisztítás után szoktam használni, és miután beszívta a bőröm, jöhetnek is a további kedvenc szérumjaim. Természetesen mondanom sem kell, hogy ismét csak egy állatkísérlet-mentes, vegán termékről van szó.

A szerkesztő tippje: Az AHA-savakkal szemben a PHA- és BHA-savak nem teszik érzékenyebbé a bőrt a napsugarakra, így nyárra is ideálisak lehetnek!

Olvass tovább!