Napi rutin: Sütő Emese Franciska szépségszerkesztőnk tippjei – tetőtől talpig

2020. november 20.
Újságírók vagyunk, nyitottak az újdonságokra, vadásszuk a különlegességeket, de azért vannak termékek, amik kiállták még nálunk is az idő próbáját! Új rovatunkban mostantól minden héten a marieclaire.hu egy szerzője mutatja meg a must have kedvenceit. Következzen három napszak, és az ahhoz tartozó három kedvenc, ami nem maradhat el szerzőink napi rutinjából.

Reggel – Paula’s Choice 10% Azelaic Acid Booster

A legzsengébb gyöngyszem a napi kedvenceim között a Paula’s Choice 10% Azelaic Acid Boostere, és nemcsak azért mert az eddigi, friss tapasztalataim alapján hatásos, hanem mert nagyon-nagyon sok téren az. Ez egy 3az1-ben kezelés, ami „hivatalosan” segít legyőzni a pattanásokat, elhalványítani a pirosas-barnás foltokat, és simítja a ráncokat. Na, én az utóbbi két kategória miatt tettem a napi top hármamba. Igazi kifinomult darab a fürdőszobában, rögtön az elektromos fogkefe mellé került, így már reggel ezzel indíthatok. Gyengéden hidratál, és egyfajta kellemes, matt finisht hagy a bőrön, ráadásul minimalizálja a tág pórusokat, amiért nálam szintén óriási pacsi jár. Nálam úgy fest, alapdarab lesz.

A szerkesztő extratippje: Akkor érdemes ezt választanod, ha egy termékkel szeretnél több dolgot is kipipálni, ami érzékeny bőrűeknek ugye mindig fogas kérdés. Na, itt nem: anti-aging összetevők, pigmentfoltok és fakó bőr elleni védelem, és akár pattanásokkal való leszámolás is!

Napközben – Zanza Jáde testápoló shea vaj

Több shea vajas termékem is volt, és hogy őszinte kegyek, sokszor továbbadtam, hogy „a következőnek” is esélyt adjak a bizonyításra, de ennél a finomítatlan verziónál ez fel sem merült. Kb. másfél éves kapcsolat ez a Zanza univerzális és nagyon „zöld” afrikai szépségkencéjével, amely Jáde luxus testápoló shea vaj néven fut. Tényleg kimaxolja a táplálást, a hidratálást, mindezt olyan kis patent visszaváltható, bambusztégelyes kiszereléssel, hogy öröm fogni, kibontani, táskába tenni. Egyénként magának az 5-féle olajjal készült testápoló shea vajnak is annyira rusztikus a tapintása, áthatóan természetes az illata, hogy az olyan extrém száraz és érzékeny bőrűek, mint én, a napközbeni S.O.S. bevetéseknél úgy érezhetik, hogy afrikai nagymamák keverték ki a legősibb, családi recept alapján az azonnali bőrfeszülés enyhítésére.

A szerkesztő extratippje: Érdemes táskába, home office-ban is a saját laptop mellé, szem elé helyezni, ha akár a kézre, arcra, lábra vetnénk be, közel legyen. 

Este – Kerastase Densfique ampullák

Nálam az év termékei egyértelműen a Kerastase Densifique hajsűrűség növelő kúra 30×6 ml ampullái. Hosszú évek óta hullik az egykori dús sörényem, és már tényleg mindent bevetettem A-tól Z-ig ezen a téren, szerény eredményekkel. A 30 ampullát tömörítő kúránál már profiként, nagy háttértapasztalattal kezdtem. Egyszerűen tarol a műfajban, először éreztem, hogy a „szemmel látható hatásnak” ezen a téren is lehet létjogosultsága. Dúsabbak és erősebbek lettek a néha csibeszálakat is megszégyenítően gyenge hajszálaim (elég vegyes a hajam, sok erősebb, vastagabb és sok könnyen hulló piheszálam van), valahogy nemcsak erőt önött beléjük, hanem formázhatóbbak is lettek, és még csak nem is több hét, hanem egy után. Egyértelműen sűrűbb lett tőle a hajam, és gyorsabban is nőtt, de muszáj az ampullák kivitelezését és a szérum illatát is plusz egy piros ponttal díjaznom. Szerintem előbbihez hasonlóan könnyen felhelyezhető, és puha, praktikus és fejbőrbarát „ampullafejjel” még egy konkurensnek sem sikerült előjönnie.

A szerkesztő extratippje: A hajhullás és -gyengülés nálam elsősorban a homlok környéki részeket érinti, így én egy hét után már csak ott vetettem be a szérumot, jól bedörzsölve, masszírozva a fejbőrbe. Kétoldalt komplett két új tincs lett az eredménye, ami a korábban alig-alig növő babahajakból állt össze.

Fotó: Gregus Máté