Nemzetközi zöld programot indít a francia szépségmárka

2020. szeptember 22.
Mostanában üdítő tendencia, hogy a világ legnagyobb márkái közül egyre többen tesznek olyan nagy volumenű zöld vállalásokat, amelyekkel elkötelezik magukat a fenntartható fejlődés mellett. A Garnier most egy egészen különleges nemzetközi programot indított Green Beauty néven.

A szépségrovatunkban mindig igyekszünk kiemelt figyelmet fordítani a zöld szépségalternatívákra, a fenntarthatóság jegyében megszülető újdonságokra, ahogyan a kis és nagy márkák környezetbarát törekvéseire is. Most utóbbi téren mutatunk be egy pozitív, sokrétű példát, mégpedig a Garnier háza tájáról.

Bár a márka évek óta elkötelezett a fenntarthatósággal kapcsolatban (természetesebb formulákat igyekszik előállítani, fenntartható és tisztességes kereskedelemből származó összetevőket használ, sőt a szépségápolás közönségpiacán elsőként vezetett be tanúsított organikus termékeket), most még tovább lépett.

Green Beauty kezdeményezése lényegében a fenntarthatóság mindenre kiterjedő megközelítése, amellyel a Garnier célja az innovatív megoldások kidolgozása a fenntartható jövő érdekében.

Te tudtad?

 

Nézzük, mi minden téren lesz majd érezhető a környezeti hatások csökkentése vagy megszüntetése a vállalásaik alapján.

• A műanyag és csomagolás terén:
– 2025-re a Garnier célja, hogy ne használjon szűz műanyagot egyetlen csomagolásában sem, ezzel évente 37 000 tonna műanyagot takarítva meg.
– 2025-re valamennyi csomagolás újrafelhasználható, újrahasznosítható vagy komposztálható lesz.

• A termékek és formulák terén:
– 2022-re valamennyi növényalapú és megújuló összetevőt fenntartható forrásból szereznek be.
– 2025-re az új Garnier termékek 100%-át jobb környezeti profil jellemzi majd.

• Ami pedig a gyárakat és a gyártást illeti:
– A megújuló energia használatának köszönhetően 2025-re az ipari létesítmények 100%-a karbonsemleges lesz.
– Az ipari létesítmények CO2-kibocsátása már eddig is 72% -kal csökkent.

• Szolidáris beszerzés:
– 2025-re a Garnier világszerte 800 közösség szerepvállalását erősíti meg szolidáris beszerzési programjának részeként.

Kettős „csapás”

A Green Beauty elindítása egyébként egy új termékbevezetési hullámmal is párosul a francia márkánál, amelynek első tagja a Garnier Bio Reparing Hemp Többszörösen regeneráló krém bio kenderolajjal és E-vitaminnal. A Bio Hemp krém a Garnier első kartonból készített, tubusban forgalmazott kréme, maga a tubus pedig olyan erdőgazdálkodásból származik, amely tekintettel van az emberekre és a természetre.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Garnier Hungary (@garnierhungary) által megosztott bejegyzés, Aug 17., 2020, időpont: 5:59 (PDT időzóna szerint)


A Garnier Bio Hemp Többszörösen regeneráló krém, valamint a Bio Hemp Többszörösen regeneráló éjszakai olaj is – mint a Bio termékcsalád összes tagja – rendelkeznek COSMOS ORGANIC tanúsítvánnyal az Ecocert Greenlife, a COSMOS standard alapján. Mindemellett pedig az összetevők bio gazdálkodásból származnak, míg a kartondobozok 100%-osan újrahasznosíthatók. És ha mindez még nem lenne elég: minden termék formulája vegán, azaz nem tartalmaz állati eredetű összetevőket és származékokat.

Olvass tovább!

Fotó: Unsplash