Így válassz hajszárítót otthonra egy életre

2021. november 09.
A Győrfi Béla vezette, fenntartható H’air szalon blogjában ezen a héten a tökéletes hajszárító kiválasztásának szempontjait ismerhetitek meg.

A különböző üzletek, lakossági és professzionálisak tekintetében egyaránt, végeláthatatlan a különböző hajformázó eszközök kínálata, így nyilvánvalóan nem könnyű döntést hozni, amikor az otthoni eszköztárunkat tervezzük összeállítani. Ezúttal az egyik legalapvetőbb, és szerintünk kb. az egyetlen szükséges segédeszköz, a tökéletes hajszárító kiválasztásának szempontjait vesszük sorra.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

H’air fodrászszalon (@h_air_salon_budapest) által megosztott bejegyzés


Nem profi kézbe fölösleges az éles penge!

Ugyanakkor egyértelműen kijelenthető, hogy nem az eszköz hiányosságain fog múlni a végeredmény, inkább a megfelelő használat hozza meg a kívánt eredményt. Ne gondoljuk túl az eszköz szerepét, a végeredmény általában a saját képességeinken múlik.

A hajszárító, bár egy végtelenül egyszerű eszköz, ám egyszerűségének ellenére elképesztő minőségi különbségek lehetnek a különböző gyártók termékei között.
Általános igazság, hogy a belépő szintű, olasz gyártmányú professzionális hajszárító minősége és tartóssága túlmutat a magasra pozícionált, adott esetben egyéb háztartási eszközöket is gyártó lakossági márkák eszközeinél, ráadásul sok esetben az ára is kedvezőbb.

Tehát a háztartási műszaki áruház helyett érdemes fodrászkellékesnél keresni a megoldást, mivel itt professzionális segítségre és tanácsadásra is számíthatunk.
Nyugodtan kérdezünk ki a fodrászunk véleményét is, ha jó a fodrászod, nem a körkefe tekerése kapcsán fog tanácsot adni, otthon szükségtelen az ilyen jellegű virtuózitás.

hajapolas-diffuzor-fodrasz

A professzionális hajszárító egy életre szól, így az ökológiai lábnyomunk szempontjából sem utolsó szempont ilyet választani. Fontos megjegyezni, hogy fölösleges adott brand high end termékét választani, mivel ritkán adódik olyan alkalom, amikor egy fashion show-n szárítanánk rövid idő alatt sok frizurát. Otthonra egy kisebb teljesítményű eszköz is megfelel, mint ahogy bevásárolni sem sportautóval járunk, így ebben az esetben is érdemes a felhasználás körülményeit figyelembe venni.

További, nem elhanyagolható előnye a profi eszköznek, hogy szabvány méretei vannak így a későbbiekben könnyebb lesz különböző kiegészítőket is vásárolni hozzá.

hajapolas-diffuzor-fodrasz

Ilyen hasznos eszköz lehet például a diffúzor. Ebből a rendkívül praktikus kiegészítőből alapvetően két típus létezik, az úgynevezett lapos- és a mélytányér formájú. A lapost inkább az afróbb, mikrofonforma frizurákhoz, a mélytányért a lágyabb, tőből nem hullámosodó hajakhoz szokás használni.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

H’air fodrászszalon (@h_air_salon_budapest) által megosztott bejegyzés


Ezen felül érdemes olyat választani, amelyiknél a tányéron belül található fokok nem lógnak ki a tányérból. Ez azért fontos, mert a diffúzor lényege az lenne, hogy szimulálja a napozás közben statikusan megszáradó frizurát. Használatakor törekedjünk a statikus szárításra, mellőzük a haj rázását. Minél többet mozgatjuk, annál szöszösebb lesz a végeredmény.

Egyébként erősen ajánlott egy ilyen eszköz beszerzése, mivel ezzel viszonylag rövid idő alatt lehet hozni a nyáron megszeretett természetes megjelenést, kiváltképp most, télen a sok hajjal rendelkezőknek.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

H’air fodrászszalon (@h_air_salon_budapest) által megosztott bejegyzés


Amennyiben a szárítás során elég türelmesek vagyunk, kisebb az esély hibázni: alacsony hőfok, alacsony ventiláció, és garantált a szép végeredmény. Az otthon is könnyedén beszárítható frizura biztos jele annak is, hogy a fodrász érti a dolgát.

Szerző: H’Air SzalonFotó: Getty Images

Olvass tovább!