Fókuszban a problémás hajak: fodrászblog indul a Marie Claire oldalán

2021. október 18.
Göndör, hullámos, nehezen kezelhető és problémás hajak, jól bevált, profi tanácsok, na és persze jó pár tévhit és fölösleges praktika eloszlatása áll majd a középpontban a fenntartható fodrászatként számon tartott H’air szalon most induló sorozatában.

Hamarosan új blogposztokkal találkozhattok majd hétfőnként a Marie Claire-en, amely mögött nem csupán egy személy, hanem egy kisebb csapat áll, mégpedig a Győrfi Béla vezette H’air szalon. A crew a fodrászmester testvéréből, Győrfi Zsoltból és munkatársaikból, Molnár Brigittából , Schaffhauser Márkból és Varga Nikolettből áll.

Miniinterjúnkban azt térképeztük fel, hogy mi is pontosan a szakterületük, és, hogy milyen témákkal készülnek nektek a jövőben.

Az emberek túlnyomó többségének nem egyenes, tükörsima, könnyen kezelhető a haja, mégis ritka, hogy a göndör, problémás haj szakértője legyen valaki.

Igen, nálunk a fodrászat egyéves történetében a göndör, hullámos, nehezen kezelhető, problémás haj mindennapi topik, gyakorlatilag ez nálunk a koncepció része. Tervezetten, a fent felsorolt problémákra kínálva hatékony megoldást hoztuk létre a szalont.

Mindemellett még szuper „zöldek” is vagytok, a működést és a dizájnt tekintve egyaránt. Mi az X faktor a fenntartható frizurában a 21. században?

Úgy gondoljuk, hogy jelenleg ez az egyetlen észszerű választás, a mai világunkban, amikor a természettől elidegenedve rohanunk a szakadék felé. Ugyanakkor a fenntarthatóság nem zárja ki az izgalmat, a különleges formákat és színeket, hiszen a növények is rendelkeznek olyan pigmentekkel, amiből akár hajfesték is előállítható.
Ami pedig a fenntarthatóságot illeti, az a tartósság, amit mi biztosítani tudunk. Ez azt jelenti, hogy egy nálunk elkészült női frizura 2-3 hónapig is megtartja a formáját. Minimális erőfeszítéssel otthon is reprodukálható, és ehhez még különösebben sok finishtermékekre sincs szükség.


A göndör haj mesterei vagytok. Miben más a hullámos és a göndör haj kezelése, mint az egyenesé?

Minden hajtípus más kezelést igényel. A göndör haj esetében az egyik legfontosabb tényező a mindennapi fésülködés mellőzése. Ez így elsőre lehet durván hangzik, de tényleg működik. Szárítás tekintetében a minimális hajszárítózás segít a legtöbbet, nyáron, ha jó idő van, a természetes száradással érhető el a legjobb eredmény. De általánosságban elmondható, hogy a megfelelő hajvágás, a rendszeres fodrászhoz járás és a meglévő hajtípus tulajdonságainak elfogadása, azok kiemelése hoz hosszú távon is fenntartható, a haj és viselője számára is békés együttélést.

Kontentfronton mit tartogattok az olvasóknak, milyen jellegű anyagokkal készültök?

Leginkább ismeretterjesztéssel. A szakmában töltött évek alatt azt tapasztaltuk, hogy rengeteg tévhit és fölösleges praktika terjed a kétségbeesett vendégek körében, ami egyébként érthető, hiszen manapság már minden percben napvilágot lát valami világot rengető megoldás. Mi viszont abban hiszünk, hogy a természetes, egyszerű megoldásoknál nincs jobb. Így aztán az otthoni, mindenki által kivitelezhető praktikák mellett jó pár tabudöntögető témával is készülünk.

Van álommunkátok, híres ügyfelek vagy konkrét munkák?

Álommunka helyett inkább az álommunkahelyről beszélnénk, ami egy olyan hely, ahol jól érzi magát mindenki, és ahol mindenki hozzátehet valamit a körülötte lévő világhoz, és ez tulajdonképpen jelenleg meg is történik minden nap nálunk. Hírességeket sem tudnánk mondani, mivel minket inkább a hétköznapi egyéniségek, az utca karakterei hoznak lázba, velük/belőlük szeretjük kihozni a legtöbbet.

Kattints tovább!