A 7 legjobb szépségapplikáció

2022. január 12.
Életünknek ma már szinte nincs olyan területe, amire ne létezne telefonos alkalmazás. Mi most olyan szépség- és egészségapplikációk után kutattunk, amelyektől sokkal jobban érezhetjük magunkat a bőrünkben. És mindezek, csupán egy letöltésnyire van tőlünk.

szepseg-applikacio
Mindennapos bőranalízis

Ha kíváncsiak vagyunk arra, hogy a napi szépségrutinunk tényleg hatásos-e, a YouCam Makeup applikáció Skin Diary funkciójával analizálhatjuk a bőrünket. Az alkalmazással minden reggel készítenünk kell egy képet, amiből aztán az vizsgálni tudja a bőrünk korát, állapotát, textúráját, de még a pigmentfoltok mennyiségét, színét, és a szemünk alatti karikák milyenségét is megfigyeli. Így könnyen végigkövethető, mennyire hatásosak a bőrproblémáinkra használatos kozmetikumaink. Egyébként egy másik funkciója, hogy több száz sminket, sminkterméket és hajszínt is tesztelhetünk magunkon. Vigyázzunk, addiktív lehet!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

YouCam Makeup: Virtual Beauty (@youcamapps) által megosztott bejegyzés

Szépítő alvás, energikus reggelek

Mindenki tudja, hogy a harmonikus megjelenéshez szükség van szépítő alvásra is. Mindegy, hogy este vagy napközben készülünk álomra hajtani a fejünket, a MotionX 24/7 mindkettőben támogat minket. Az alkalmazás Sleep Better funkciója felméri és figyeli az alvásciklusainkat, és abban is segít, hogy a megfelelő pillanatban ébredjünk fel. Hátha így búcsút inthetünk a reggeli karikáknak.

Kozmetikumok nagyító alatt

Ha szükségünk van egy kis útmutatásra, hogy kiigazodjunk a kencék rengetegében, a Think Dirty appot érdemes letölteni. Adatbázisában több mint 300 ezer termék szerepel: segítségével letesztelhetjük, hogy a kozmetikum, amire áhítozunk (vagy ami akár már ott csücsül a fürdőszobapolcon), tartalmaz-e bármilyen káros anyagot. És végül, de nem utolsó sorban, ha egy termék nem elég zöld, olyan alternatívát is kínál, ami tisztább, természetesebb.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Think Dirty (@thinkdirty) által megosztott bejegyzés

Első a teszt!

A MakeupPlus virtuális sminktesztelő lehetővé teszi, hogy olyan népszerű márkák rúzsait, pirosítóit, szemhéjpúdereit próbálhassuk ki online, mint a Mac, a Clarins, a GlamGlow vagy például a külföldön igen népszerű Charlotte Tilbury. Arról nem is beszélve, hogy ha egy termék megtetszett, az alkalmazáson belül azonnal meg is tudjuk vásárolni. Az applikáció Ultimate Beauty Guide szekciójában egyébként világhírű sminkesek oktatóvideóival is találkozhatunk, bennfentes tippjeikkel igazán sokat fejleszthetünk sminktechnikánkon is. Egy próbát minimum megér.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

MakeupPlus (@makeupplusapp) által megosztott bejegyzés

Életmód személyre szabva

A 8fit kedvet csinál az egészséges életmódhoz azáltal, hogy személyre szabott útmutatást, edzés- és étrendtervet kínál egy értelemszerűen használható alkalmazásban. A kezdőtől a haladó szintig tökéletes társ bárkinek, aki szeretne odafigyelni a fizikai jóllétére. Az app a saját testsúlyos gyakorlatokra fókuszál, amelyeket – tekintettel arra, hogy csupán 5-20 percesek – nagyon egyszerű beépíteni a mindennapjainkba. Ételreceptjei finomak és egészségesek, és rendkívül könnyű őket elkészíteni.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

8fit (@8fit) által megosztott bejegyzés

Top variációk manikűrre

Ha bizonytalanok vagyunk, milyen szín mutatna a legjobban a körmünkön, a Wanna Nails alkalmazással bármilyen lakkot lecsekkolhatunk. Nincs is másra szükségünk hozzá, mint egy fotóra a kézfejünkről, és máris tesztelgethetjük, melyik árnyalat, minta, matrica vagy éppen körömforma a legelőnyösebb. Ha valamelyik festési technika megtetszett, az appon praktikus videókat is találunk, amelyek lépésről lépésre mutatják be az elkészítés módját.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

WANNA NAILS (@wannanails) által megosztott bejegyzés

Biztonságos bőrápolás első kézből

A Skin Matters Anglia egyik legnevesebb szépségspecialistájához köthető: az alapító, Joanne Evans ugyanis 25 éves orvosi és kozmetikai tapasztalattal rendelkezik, és mindent tud a bőrről, illetve a legjobb hatóanyagokról. Bár a szalonjába szinte lehetetlen bejutni, az alkalmazásban profi tippeket kaphatunk tőle a mindennapi szépségrutinunkhoz. A Skin Matters a 2000 leggyakrabban használt kozmetikai hatóanyagot veszi górcső alá, majd elmagyarázza, melyik miért hasznos, vagy miért ártalmas a bőrre. Az applikáció segítségével megtudhatjuk, mit érdemes beszerezni, és mi az, amit jobb, ha elkerülünk a beauty rutinunkban. Ezek ismeretében azért sokkal megnyugtatóbb szépségterméket vásárolni.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Skin-Matters (@skinmattersnottinghill) által megosztott bejegyzés

Szerző: Gurics Krisztina, Fotó: Getty Images

Kattints 3 további kedvencünkért!