A legjobb szépségappok

2020. március 17.
Az áprilisi Marie Claire Okostelefonom, mondd meg nékem című cikkében olyan szépség- és egészségapplikációkat mutattunk be, amelyektől sokkal jobban érezhetjük magunkat a bőrünkben. Mi most ezekből mutatunk egy kis ízelítőt, és három extra applikációs tippet.

Egy kis ízelítő a magazinos ajánlatunkból

Top variációk manikűrre

Ha bizonytalanok vagyunk, milyen szín mutatna a legjobban a körmünkön, a Wanna Nails alkalmazással bármilyen lakkot lecsekkolhatunk. Nincs is másra szükségünk hozzá, mint egy fotóra a kézfejünkről, és máris tesztelgethetjük, melyik árnyalat, minta, matrica vagy éppen körömforma a legelőnyösebb. Ha valamelyik festési technika megtetszett, az appon praktikus videókat is találunk, amelyek lépésről lépésre mutatják be az elkészítés módját.

Biztonságos bőrápolás első kézből

A Skin Matters Anglia egyik legnevesebb szépségspecialistájához köthető: az alapító, Joanne Evans ugyanis 25 éves orvosi és kozmetikai tapasztalattal rendelkezik, és mindent tud a bőrről, illetve a legjobb hatóanyagokról. Bár a szalonjába szinte lehetetlen bejutni, az alkalmazásban profi tippeket kaphatunk tőle a mindennapi szépségrutinunkhoz. A Skin Matters a 2000 leggyakrabban használt kozmetikai hatóanyagot veszi górcső alá, majd elmagyarázza, melyik miért hasznos, vagy miért ártalmas a bőrre. Az applikáció segítségével megtudhatjuk, mit érdemes beszerezni, és mi az, amit jobb, ha elkerülünk a beautyrutinunkban. Ezek ismeretében azért sokkal megnyugtatóbb szépségterméket vásárolni.

3 extra tippünk

Hangulatkalibrálás

A stresszesebb időszakokban könnyen elönthetnek minket a negatív gondolatok. Ilyenkor álljunk meg egy pillanatra, vegyünk egy mély lélegzetet, és vizsgáljuk meg a gondolatainkat. Az ingyenes, Happy Not Perfect alkalmazásba csak egyszerűen bepötyögjük, hogy ma milyen a kedvünk, és cserébe hét, tudományosan felállított lépésen keresztül frissíthetjük fel és formálhatjuk át a gondolatainkat. Bámulatos megtapasztalni, hogy tudatosan, mindössze 5 perc alatt javíthatunk a kedvünkön és a közérzetünkön is.

Jóga és meditáció otthon

A Yoga – Track Yoga alkalmazás lépésről lépésre építi fel napi jógarutinunkat a kezdő szinttől egészen a haladóig. A különböző igények, specifikus fizikai, mentális állapotok kezelése alapján összeállított gyakorlatokat videós illusztrációk segítségével sajátíthatjuk el – legyen szó energetizálásról, stresszoldásról, emésztés-, vagy akár alváskönnyítésről, de az utazás során leginkább hasznos pózokat és légzőgyakorlatokat is kínál ez a javarészt ingyenes applikáció. Amit szeretünk még benne, hogy az átlagosan 10-15 perces „órákat” egyesével, tudásszintnek megfelelően, előre összeállított programban is gyakorolhatjuk. A fejlődésünket pedig motivációként pontokkal, kitüntetésekkel jutalmazza az alkalmazás.

Önterápia

A Happify a mentális egészségünk érdekében született, ráadásul elég jó eredményekkel bír: a visszajelzések alapján ugyanis már két hónap után a felhasználók 86%-a jobban érzi magát a mindennapos használttól. Az alkalmazás pszichológiai módszereken és meditációs technikákon alapszik, a gyakorlatokat a mindfulness és a kognitív viselkedésterápia elvei alapján állították össze. A programban nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy átformáljuk a negatív gondolatainkat, amiben Anna, egy mesterséges intelligenciával kreált chatpartner van a segítségünkre. Ne feledjük: ha csökken a stressz, kiegyensúlyozottabbak vagyunk és kevesebbet ráncoljuk a homlokunkat is!

További izgalmas szépségapplikációkról az áprilisi lapszámunkban, Gurics Krisztina Okostelefonom, mondd meg nékem című cikkében olvashatsz!

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!