Ők lettek a második magyar facechart verseny győztesei

2022. február 18.
Szépségbloggerünk, Páll Adrienn, a New School of Makeup sminkakadémia vezetője idén másodszor rendezte meg tavaly útjára indított facechart versenyét. Lássuk az idei NSM facechart verseny pro és amatőr kategóriáinak nyerteseit.

Ki gondolta volna a ’90-es évek derekán, hogy a facechartok sminktermékekkel való kifestése akkora magaslatokba szárnyal, hogy önálló művészeti ággá növi ki magát?

facechart-smink-verseny

Fotó: NSM

A millennium előtt Torontóban egy óriási bevásárlóközpont beautyszintjén dolgoztam sminktanácsadóként, és mint munkaeszköz találkoztam ezzel az egyszerűen felskiccelt vonalrajzzal. Óránként, előzetes bejelentkezéssel jöttek hozzánk az ügyfelek, hogy sminkelési tanácsokkal, termékajánlásokkal és egy-egy gyönyörű sminkkel gyarapodjanak. A szeánsz végén – míg a vendég bevásárolt –, mi gyorsan és ügyesen feldobtuk azt a sminket a facechartra, amit megkapott, kilistázva a hozzá használt termékeket és eszközöket.

Ezeket a chartokat azóta is használjuk, nemcsak a tanácsadásokkor, de különböző sminkes feladatok tervezéséhez, dizájnok sokszorosításához is. Utóbbira jó példa a divatbemutatók egységes sminkjeinek facecharton való kialakítása. Nálunk, az NSM-ben a sminkes képzéseken külön témakör a 3D facechart festés alapfogásainak elsajátítása. Itt tanítjuk meg, hogyan varázsoljuk 3 dimenzióssá az arcot, hogyan lesz élethű a szemöldök, a szempillák, és hogyan lesz élő a tekintete a rajzunknak. Ezekre az alapokra építkezve a kivitelezés határa akár a csillagos ég is lehet.

A Covid alatt bennünket ért szeparációs veszteség és alkotói éhség hozta azt az ötletet, hogy már másodjára hirdessünk sminkversenyt papíron az aktuális sminktrendek jegyében. Idén 121 érvényes beküldő indult amatőr és pro kategóriákban. Az Instagramon posztolt munkák elképesztő kreativitást, szépérzéket és belefektetett időt mutatnak; ezt látni hatalmas öröm nekünk. Óriási gratulációval tartozunk minden résztvevőnek, és természetesen a nyerteseknek járnak a csodás ajándékcsomagok is.

Köszönjük a támogatást és a gyönyörű nyereményeket a verseny szponzorainak: MAC Cosmetics, Nyx Cosmetics és Marie Claire Online. Jövő januárban folytatjuk, addig is mindenkinek élménydús facechart festést kívánunk!

facechart-smink-versenyAmatőr közönség díj: @dosztalivett

facechart-smink-versenyAmatőr zsűri díj: @lauraapetrik

facechart-smink-versenyPro közönség díj: @makeupartistkifah
facechart-smink-versenyPro zsűri díj: @brigittadobaimakeup

Amatőr top 9 nevező: @lauraapetrik, @pasztor.cintia, @martaramoni, @dosztalivett, @szulcsimeli, @makeup_by_inez, @frucekli, @beautybytrixi, @fruzsinadrwagner

facechart-smink-versenyPro top 12 nevező: @lauraa.hajos_makeup, @agostonanita_makeup, @laura.dabasi.makeupartist, @domtheblonde, @miasmink, @makeupbyvirag, @brigittadobaimakeup, @lussz_makeup_artist, @_makeup_by_viktoria, @makeupartistkifah, @dalmabodan, @makeup_byfugekatinka

Olvass tovább!