Csődöt jelentett a kozmetikai óriás

2022. június 17.
Csődvédelmet kért az itthon is jól ismert beautymárka, a Revlon Inc. Nem tudta felvenni a versenyt az online fókuszú márkákkal.

A Ron Perelman milliárdos tulajdonában álló cég napokkal ezelőtt csődeljárást kezdeményezett, anyagi kötelezettségei 1-10 milliárd dollár között mozognak, egy New York-i bíróság pedig kimondta, a cég egészen addig tovább folytathatja ténykedését, amíg kidolgozza, hogyan tudja hiteleit törleszteni. A csődeljárás napokkal azután történt, hogy a Wall Street Journal arról számolt be, hogy a Revlon a csőd elkerülése érdekében tárgyalásokat kezdeményezett hitelezőivel az adósság lejárata előtt.

A Revlon eladási nehézségekbe ütközött, nem tudott lépést tartani az online piaccal, illetve az olyan hírességek által támogatott brandekkel, mint a Kylie Jenner-féle Kylie Cosmetics, illetve a Rihanna alapította Fenty Beauty. A 90 éve alapított cég a nagy gazdasági világválság idején kezdte el a körömlakk-értékesítést, amiket aztán rúzsokkal egészített ki. 1955-ben a nemzetközi porondon is megjelent, mára 150 országban volt jelent.

Forrás: Aljazeera Fotók: Getty Images

Olvasd el ezt is!