A 80. Golden Globe-gála legszebb sminkjei

2023. január 12.
Parádés ruhák és eklektikus smink-, frizuraválasztások jellemezték az idei, 80. Golden Globe.gálát, amelyek közül három kedvencünket mutatjuk be nektek.

Bár jól tudjuk, hogy smink és frizura téren a Golden Globe-díjátadó vörös szőnyege nem hasonlítható a Met-gálához, azért szerencsére itt sem kell lemondanunk az élvezetes, izgalmas smink- és frizurapárosításokról. Idén a legtöbben a klasszikus vonalat követték, Jessica Chastain finoman, púderesen, Ana de Armas izmos szemcicásítással, Rihanna hetyke hajkreációval, míg Lily James némi, a ’90-es évek szalagavatóit idéző általános fűszerrel ugrotta meg a feladatot. Margot Robbie a bevált vörös szőnyeges alapsminkjéhez még egy fokkal hangsúlyosabb bronzosítást és kétoldali tincshullámosítást is bevállalt.

golden-globe-legszebb-sminkjei

Natasha Lyonne

Természetesen a füstös szemek sem maradtak el az idei felhozatalból, Natasha Lyonne színésznő-rendező például merész szemsminkjét egy még merészebb élénkvörös hajszínnel és izgalmas frufruval tetézte. Emma D’Arcy (Sárkányok háza) sem finomkodott a hajszín-, valamint a frizura- és szemöldökfazon-választással, ő (vagy a sminkese) azért mindemellé még egy olyan szemsminket is kerekített, amelyhez az este folyamán senki sem tudott felnőni az „extrém” kategóriában.

golden-globe-legszebb-sminkjei

Emma D’Arcy

Na de nézzük a mi személyes kedvenceinket!

Jennifer Coolidge

golden-globe-legszebb-sminkjei

Jennifer Coolidge

A filmvászon egyik legszeretnivalóbb „fenegyereke” jelenleg, a színésznőt legtöbben őszintén szeretjük vagy sehogy. Természetesen nem állt be az idei gála leghosszabb sorába, és a középút helyett az ’50-es évek olasz, dögös díva életérzését hozta annak minden vonzerejével, glamúr életérzésével. Nem hiányzott itt a tupír, a tartás, a dús loknik, smink terén pedig a merész szemöldök és szemkihúzás, amely egy finom, selymesen lágy, nude ajakfestéssel párosult.

Jenna Ortega

golden-globe-legszebb-sminkjei

Jenna Ortega

Külön öröm nekünk, hogy a színésznő – különösen, amikor ennyire előtérben van – nem bújt egy szépen elkészített, basic vörös szőnyeges smink mögé. Szexi, pikáns, lépcsőzetes frizurájához az ő esetében is társult egy kis tupír, plusz egy olyan csokoládészínen alapuló smink, hogy öröm nézni. Merész szempillák, mesteri bronzosítás jellemzi, a szemeit pedig parádésan kiemeli az alsó vízvonalra felvitt világos szemceruza.

Julia Garner

golden-globe-legszebb-sminkjei

Julia Garner

A színésznő az egyik legkarakteresebb jelenség szerintünk a kollégái között, aki gáláról gálára olyan természetességgel lépked a különböző stílusok, ruhák és sminkek között, ahogyan az egyszeri turisták teszik Porto eldugott kis utcáit random felfedezve a hétvégi városlátogatások során. Ezúttal Madonna Papa don’t preach-éráját idéző külsőre szavazott, egy kicsit modern Barbie-s szintre finomítva. Finom, babarózsaszínes púderszínek, markáns szemöldök és platinaszőke, fiús haj kombinálásával vállalta be az idei színpadra állást a Golden Globe-on.

Fotó: Getty Images