Oscar 2023: három extrém szépséglook

2023. március 13.
A boldog békeidők decens kis Oscar-gálája volt ez sminkek tekintetében, ahol a sztárok túlnyomó többsége a visszafogott alkalmi makeupra szavazott. Azért szerencsére idén is akadtak, akik izgalmas és kreatív megoldásokkal tűntek ki smink és frizura téren.
  • Idén sem borzolták a kedélyeket a sztárok a merész sminkekkel.
  • Cseresznyeszínű, dögös rúzsárnyalatokból, klasszikus alkalmi sminkekből nem volt hiány.
  • A biztonsági játékosok éve volt az Oscar 2023

Igen, természetesen tudjuk, hogy az Oscar-gála továbbra sem a MET-gála, ahol a hírességek szépítő csapata, azaz a beauty squad pszichedelikus színorgiát vihet fel a híres ügyfelek arcára, és extrém, dekadens frizurákat kanyaríthat össze mindenféle megkötés nélkül, egy megadott témára hangolva. Az Oscar-gála sokkal inkább a kortárs hollywoodi Hamupipőkék platformja, csak, hogy itt természetesen a luxus kandalló mellől, Bentley-k sokaságán érkeznek meg a vörös szőnyegre teljes pompájukban.

Oscar 2023 – Visszafogott és hangsúlyos, de klasszikus sminkek

Idén ez a pompa meglehetősen visszafogott volt, és itt természetesen nem a ruhákról, vagy a fejenként is szinte kilókban mérhető gyémánt nyakékekről és fülbevalókról beszélünk. A sztárok többsége ugyanis kifejezetten alacsony hőfokra kapcsolt makeup fronton.

A semmi faxni kategóriában indult az imádnivaló Melissa McCarthy, „10 perces smink” hatású lookjával, ahol a frizura is egy legfeljebb is csak kétlépéses DIY, azaz csináld magad megoldást idézet. A lazán elegáns, izzadságmentes smink és haj mögött persze lefogadjuk, hogy több munkaóra és egy egész csapat összehangolt munkája állhat, ahogyan Kate Hudson esetében is. Itt a vakító-szikrázó ékszerszerű ruháról és a kitett dekoltázsról nagy eséllyel nem akarták egy erősebb makeuppal elvonni a figyelmet.

A második, izmos csapat esetében a sminkesek már jóval erősebben megnyomták a ceruzákat, ecseteket, applikátorokat, és előkerültek a mélyebb, sötétebb színek, izzó árnyalatok is. Azért itt is finoman érezhető volt, hogy az alapmegoldásokra törekedtek a makeup artistok, éppúgy, ahogy a magukól kivetkőzni nem akaró egyszeri diszkólátogatók rázzák ki kisujjból, vagyis kislábujjból a „diszkó egyes, kettes” ruganyos alaplépéseit. 

95-oscar-sminkek

Jessica Chastain

Ezen belül természetesen gyönyörű kivitelezéseket láthattunk, Jessica Chastain, Cara Delevingne, Angela Bassett, Ana de Armas, Michelle Williams beauty teamje is kitett magáért, akik közül, ha választanunk kellene, az első kettő vinné a prímet, letisztult, makulátlan, nagyon tudatosan és szépen kivitelezett alkalmi sminkekkel. Ha nem szeretnénk túlságosan kitűnni a sminkünkkel, de mégis magunk mögé hajtanánk egy filmgála legtöbb szereplőjét ezen a téren, épp ilyet készíttetnénk…

De lássuk, ki az a három híresség, aki az idei Oscar-lookjával mert, és sikeresen bele is vitt némi csavart a vörös szőnyegen felsorakozó szalagavatós sminkkavalkádba.

95-oscar-sminkek

Florence Pugh

Nem tagadjuk, a színésznőt nemcsak a tehetségéért szeretjük. Jellegzetes karaktere rendszeresen utat tör magának a különböző gálák gondosan összeállított outfit-smink platformjan is, és ez alól a 95. Oscar-gála sem volt kivétel. Egyszerre volt elegáns és dekadens, csavaros lófarka egy cuki fekete masnival megspékelve egy extrém frufruban csillapodott le. Izgalmas, művészi megoldás, amely szerintünk még az Albertina falain is elférne, és amely összhatás tekintetében még egy finom kis orrbavalót is elbírt. Csak úgy… A színésznő és sminkjét egyébként Alex Babsky mester készítette Valentino termékekkel.

95-oscar-sminkek

Lady Gaga

Az énekesnő az egyik legszínesebb személyiség hosszú évek óta a világsztárok köreiben, akár izmos húsdekorációval pakolja tele magát, akár teljesen tiszta, sminkmentes bőrrel áll a színpadra. Az idei Lady Gaga csavar sem maradt el, elbűvölő, szem hangsúlyos sminkjét, tűzpiros ajkait és valószínúleg egy méretes pemzlivel a halántékáig bőszen felvitt pirosítóját a 80-as évek ihlették, (és természetesen saját Haus Labs márkás sminktermékeivel készítették el) amelyet egy pillanatig sem sajnált az utolsó milliméterig lemosni az arcáról az est folyamán, a színpadon előadott műsor kedvéért.

95-oscar-sminkek

A teljesen letisztított, natúr megjelenésével egyszerre volt egzotikus és valódi. Végre egy igazi, „reggeli natúr női arc” a sokmilliós nézőszámot produkáló rendezvényen, ami azért nem kis szó az Insta-filterek korában.

95-oscar-sminkek

Halle Bailey

A színésznő-énekesnő éppúgy nézett ki, mint aki most lépett le a filmvászonról, mégpedig Disney hercegnőként. Az Arielt megformáló színésznő frizurája megtörte a cukorszirupos hollywoodi sablont, cikcakkos fonatok, avantgárd hatású giga tarkókonty kettősével örvendeztette a nézőket vizuálisan, legalábbis minket. A seprűszerű Twiggy-szempillák ebben a formában szerintünk kicsit out, de legalábbis már éppen sok lenne, de szerencsére Halle sminkes csapata visszafogta a lóerőket a smink többi pontján, így végül nagyon kellemes, meseszerű összhangot teremtettek.

Fotó: Getty Images