Jada Pinkett Smith először szólalt meg az Oscar-gálás pofonnal kapcsolatban

2023. február 13.
Will Smith-et tíz évre kitiltották az incidens miatt az Oscar-gáláról, még akkor sem vehet részt rajta, ha díjra jelölik.
Jada Pinkett Smith először szólalt meg az Oscar-gálás pofonnal kapcsolatban

A tavalyi Oscar-gála örökre beleégett a nézők tudatába, miután Will Smith lekevert egy pofont a felesége kopaszságával viccelődő Chris Rocknak, aki nem tudta, hogy a színésznő egy aloplécia nevű betegség miatt vesztette el a haját.

Will Smith az eset után egy közleményben kért elnézést az érintettektől, valamint az Akadémiától, és kilépett az Amerikai Filmakadémiából is, mivel úgy vélte, minősíthetetlen volt a viselkedése. Felesége, Jada Pinkett Smith azóta sem igazán beszélt a történetről azon kívül, hogy egyszer elmondta, reméli, hogy Will és Chris Rock kibékülnek majd.

A színésznő most a Guardiannek adott interjút, ahol természetesen az ominózus eset is szóba került. 

Sokat tanultam az elhatárolódásról. Megtanultam, hogyan találjam meg magamban a mélyebb szépséget, azzal, hogy elengedtem a hajam” – fogalmazott Jada Pinkett Smith, aki eleinte nehezen kezelte, hogy a pofon miatt hirtelen az egész világ tudomást szerzett a betegségéről. “Nagyszerű tanár. Nehéz volt, ijesztő – mert fekete nőként kifejezetten sokszor azonosítjuk magunkat a hajunkkal. És ijesztő volt. Nagyon mélyre kellett ásnom, hogy meglássam magamban a szépséget az esztétikán túl.”

Forrás: Guardian, Fotó: Getty Images