Egy hűs koktél, amitől felragyog a bőr

2023. május 30.
Nyakunkon a kánikula, a forróságban pedig alig akad jobb dolog, mint egy gyümölcsös, frissítő koktél. Az pedig külön extra, ha ez a koktél még a bőrt is megszépíti.

Azt eddig is tudtuk, hogy az alkohol vízhajtó hatású, vagyis a vizelettermelés fokozásával kiszáradást okozhat. Ennek törvényszerű következménye a száraz, hámló bőr és fakó arcszín. Amit már kevesebben tudnak, hogy az alkohol gyulladást, a kollagén lebomlását és a vitaminok felszívódásának csökkentését is okozhatja – amik ugyancsak nyomot hagynak a bőrön. Aki jót szeretne tenni a bőrével, de az italozás hangulatáról nem szeretne lemondani, válasszon olyan alkoholmentes koktélokat, amelyből nem lehet túl sokat inni, és még a bőrt is megszépítik. Olivia Noceda wellness influencer Instagram-oldala csurig van ilyen receptekkel, a józanság útjára lépő fiatal nő 2022 óta keresi és kutatja a finomabbnál finomabb mocktail recepteket, amik csurig vannak bőrszépítő, tápláló, gyulladáscsökkentő összetevőkkel. Ezek közé tartozik például a macskamenta (Nepeta cataria) fűszer- és gyógynövény, amit általában a cicák miatt ültetünk, de az emberi szervezetre is jótékony hatással van: stresszoldó, fertőtlenítő, nyugtató hatású és emésztési bántalmak esetén is segít.

Macskamenta

Macskamenta teakoktél

A macskamenta nemcsak hasznos, de az íze is jó, a belőle készített koktél pedig gyorsan elkészül.

Hozzávalók:

  • 50 ml juharszirup
  • 1/2 teáskanál almaecet
  • 180 ml frissen facsart citrom és mandarin leve
  • macskamentatea
  • szénsavas víz
  • jég

Elkészítés: Keverjük össze a juharszirupot, az almaecetet, a citrom és mandarin levét egy keverőpohárban! A pohárba tegyünk jeget, friss citromot, majd öntsük a pohárba az italt körülbelül ⅓-ig. Ezt követően öntsük fel az italt a teával, a végén pedig kevéske szénsavas vízzel!