Ez lesz a kedvenc alkoholmentes koktélod a nyáron

2022. július 04. |

A TikTok bizonyította be ismét, hogy ha nem bonyolítjuk túl a dolgokat, nagyszerű alkotások születhetnek! Főleg, ami a koktélokat illeti. A nyár slágeréhez ugyanis nem kell más, csak egy kis szénsavas ásványvíz és egy kevés a kedvenc lekvárunkból.

A TikTokon villámgyors karriert befutó alkoholmentes koktélhoz egy kis málna-licsi dzsemet és egy pohár citromos ásványvizet egyesített a Kat Chao nevű felhasználó. „Ez a kombináció egy álom, mindenki próbálja ki” – üzente a poszt mellett. Bizarrul hangzik? Pedig ha belegondolunk, a gyümölcsös limonádék évek óta hódítanak, végülis nem egyéb a lekvár sem.

alkoholmentes-koktel-lekvar-szoda

Természetesen nem kell megmaradnunk az alkoholmentes változatnál, ha egy kis vodkát keverünk az italba, máris ütősebb lesz. A hőségben azonban biztosan frissítőbb az alkoholmentes változat. 

@katchaomeow

Reply to @jocelyn.mp4 genius idea and now my new summer drink 🍹 #easydrinkrecipe

♬ Spongebob Tomfoolery – Dante9k Remix – David Snell

Természetesen bármilyen lekvárból készíthetjük, az arányok a következők: két és fél deciliter szénsavas ásványvízhez egy evőkanál lekvárt tegyünk. Az ízkombinációk száma végtelen, az első próbálkozásoknál azonban érdemes a kedvenceinknél maradni. Az eper- és a baracklekvár például legalább olyan finom egy ilyen mocktailben, mint a málna. Természetesen ha még egy kis mentalevéllel is feldobjuk, még koktélosabb lesz a végeredmény.

Forrás: Popsugar Fotó: Unsplash

Olvass tovább!

3 isteni matchakoktélrecept, amivel lehűtheted magad nyáron

3 isteni matchakoktélrecept, amivel lehűtheted magad nyáron

Már unod a klasszikus koktélokat? Végre elérted az áhított alakot a strandszezonra, és nem szeretnéd túlcukrozott italokkal visszaszedni a kilókat? Esetleg egy hosszú este után gyógyítanád meg a macskajajt? Próbáld ki ezt a három izgalmas, otthon is könnyen elkészíthető, jeges matchateával készülő italt, és jó eséllyel köztük lesz majd az idei nyári kedvenced.

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró