Beszédes ajkak – tavaszi ajakfestési trendek

2024. április 11.
Bársonyosan élénk, visszafogottan üde, természetesen lágy, fényesen csillogó – a tavaszi ajakfestési irányzatok olyan változatosak, mint az éppen nyíló virágok. Peter Philips csodás sminkjeihez Tombor Sarolta sminkmester ad praktikus tanácsokat.
Bársonyos ajkak

Csábító puhaság

A legtöbb rúzscsaládban van színtelen vagy épp csak színezett, finom árnyalatot és gazdag táplálást adó ajakápoló – a tavaszi változékony időben tökéletes választás. A sheavaj és a kakaóvaj úgy adnak lágyságot az ajak bőrének, hogy közben megőrzik a matt, bársonyos hatást.

Ajakfókusz, ahogy szeretjük

A tavaszi sminktrendekben egyértelműen az ajkakon van a hangsúly. Attól függően választhatjuk meg az intenzitást,
hogy mennyire szeretjük a feltűnést. A vékony rétegben, kontúr nélkül felvitt krémes rúzs meseszép, de nem túl erős.
Az ujjal felütögetett, matt verzió elegáns és visszafogott. Aki pedig kedveli a ragyogást, a klasszikusan fénylő rúzson
túl üveges csillogású szájfényt, ajaklakkot vagy fémes fényű rúzst is bevethet.

Sápadtság ellen

Tél végén a legfakóbb a bőrünk. Életteli, üde semleges vagy hűvös tónusok, vérpirosak, málna- és chilivörösek, pinkek azok, amelyekkel leginkább élénknek mutathatjuk az arcunk.

Fotó: Guillaume Millet Smink: Peter Philips Styling: Florence Deladričre Haj: Peter Gray @Homeagency Manikűr: Sylvie Vacca @Nailsbysylvievacca @Callmyagent.fr Ruhák és ékszerek: Christian Dior Modellek: Hyun Seo @Kplus, Amelie Kopf @Premium, Maja Zimnoch @Img Paris, Alyona Osmanova @New Madison, Mouna Fadiga @Elite Paris

A teljes cikk a Marie Claire 2024/1-es lapszámában jelent meg!