A 3 legnagyobb szépségtrend a párizsi divathétről

2023. október 10.
A 2024. tavaszi-nyári szépségtrendekben és persze világhírű nézőkben, felvonuló szupermodellekben sem volt hiány az idei őszi párizsi divathéten. A trendekre most 3 nagyon ígéretes példát is hozunk a kedvenceink közül.
Szépségtrend párizsi divathét

Az őszi divathetek a Fashion Week-szériák csúcsdíszeinek számítanak. Idén október elején sem volt hiány nagy szabású divatbemutatókban a párizsi divathéten, ahol a legnagyobb divatházak mutatták meg a jövő évi tavaszi-nyári kollekcióikat. Ilyenkor az érdeklődés középpontjában állnak a ruhák mellett a sminkek és a hajak is, ezek lesznek ugyanis az iránymutató trendek a következő szezonban. A sminkesek és a fodrászok fantáziája szerencsére a párizsi divathéten felvonultatott kreációkhoz igazodva idén is elszabadult, látványos és izgalmas potenciális sminktrendeket felvonultatva.

@marieclairehun

Emilia Clarke, Paris Hilton and more. #emiliaclarke #parishilton #arianadebose #leiladepina #yoyocao #chanel #chanelparis #parisfashionweek #parisianstyle

♬ Luxury fashion (no vocals) – TimTaj

Ezek közül emelünk most ki három olyan sminkstílust, amelyekkel egy jó adag fűszert, és izgalmat vihetünk a hétköznapokba.

1. Boszorkányos szépség a párizsi divathétről

Nem tudtuk nem észrevenni idén a párizsi divathéten a nagykanállal mért nőiességet egy kis dekadens csomagolópapírba burkolva. A boszorkányos imidzs talán legerősebben Victoria Beckham jövő nyári bemutatóján volt érezhető, ahol Fara Hamidi sminkes keltette életre a tervező elképzeléseit. Nem bánt kesztyűs kézzel a szempillaspirállal, amelyhez néhány műszempillát is hozzáadott az extra drámaiság érdekében, pókhatást keltve. A boszorkányos szépség vonalon haladt a párizsi divathéten a Dior is, ahol Peter Philips sminkmester tovább fokozta ezt a hatást, némi démoni fűszert adva a sminkekhez. Intenzív színű ajkakat festett, amelyeket alul és felül is sötétebb árnyalatba vitt át, extrán boszorkányos hatást keltve. A Balenciaga a szexi banya vonatra szemsminkekkel ült fel. A bemutatón a modellek közül jó néhány esetében szokatlan, ördögi cicásítást alkalmazott.

szepsegtrend-parizsi-divathet

2. Hajzselé és oldalválaszték

Úgy tűnik, hogy a következő szezonban szinte bármilyen frizura esetében a legsikeresebb választás egy atombiztos oldalválaszték, zselével rögzítve. Nem kell finomkodni, lehet határozott vonalú és szélességű, az egyik legszebb példa erre a párizsi divathétről a Valentinónál Kaia Gerber könnyű, zselével hátrafésült és oldalra vitt frizurája. Kicsit katonai jelleget ad, de kifejezetten friss, tiszta hatású volt a kifutókon. Nem kell finomkodni a hajfényekkel sem!

szepsegtrend-parizsi-divathet

3. Ajkakban az erő

Itt az idő, hogy újragondoljuk a rúzsozási szokásainkat. Schiaparelli a legjobb inspirációs forrás ezen a téren a párizsi divathétről. Varázslatos, bársonyvörös ajkakat prezentált a kifutókon, amelyeket füstös, igéző szemsminkkel párosított. Az anyagfókuszra jó példa az Alexander McQueen show is, itt az erőteljes vörös ajkak minimál smink mellett domináltak.

szepsegtrend-parizsi-divathet

Forrás: Vogue, fotó: Getty Images