Telt ajkakat ígér a LED-szájmaszk

2024. augusztus 09.
A LED-szájmaszk kifejezetten az ajkakat kezeli: serkenti a természetes kollagéntermelést, kezeli az öregedés látható jeleit, és teltebb, kontúrosabb ajkat ígér.
Fiatal nő LED-szájmaszkban

A pandémia idején óriási népszerűségre tettek szert az otthoni használatra kifejlesztett LED-maszkok, amelyek kistestvére, a LED-szájmaszk is megérkezett a kínálatba. Bár a szépészeti beavatkozások között az ajak mindig népszerű terület volt, a LED-szájmaszkok iránt 2023-ban nőtt meg igazán a kereslet, a koronavírus-járvány után ugyanis látványosan megugrott az ajakplasztikai időpontok száma a rendelőkben. 

A LED-maszkok működésének elve a fényterápián nyugszik, a magyarázat szerint meghatározott fényspektrumok molekuláris szinten hatnak a bőrre. A vörös színű fény például javítja a keringést, beindítja a kollagéntermelést, így csökkentve a ráncokat. A kék színű a pattanások kialakulásáért felelős baktériumokat veszi célba, a sárga az arc pirosságát kezeli, míg a zöld a pigmentációt orvosolja.

Közeli fotó egy fényesen csillogó női ajakról

A LED-szájmaszk természetesen telt ajkakat ígér

A LED-szájmaszk működése

Az ajak és a környező terület vékonyabb és érzékenyebb, mint az arc és a test bőre, így különösen sebezhetővé válik a kollagén lebomlásával, a szabad gyökök által okozott károkkal és a korai öregedéssel szemben. Ezért kapnak fontos szerepet az otthoni professzionális kütyük, amelyek rendszeres használata fájdalommentes és természetes módon ápolja az ajkakat. 

A LED-ajakmaszk, amiről úgy tartják, hogy a szépségklinikák kezeléseinek otthoni riválisa, borostyán, vörös, mélyvörös és infravörös hullámhosszokat „használ” a finom vonalak és ráncok csökkentésére. Az orvostechnikai LED-szájmaszk kezelésbe veszi az érzékeny bőrt, a keringés fokozásával élénkíti a száj színét, és teltebb, kontúrosabb ajkakat ígér. Az eszköz napi három-öt perces használata javítja az ajkak rugalmasságát, textúráját és tónusát. A legtöbb LED-szájmaszkot nem kell fogni, behelyezhető a szájba, így működésben közben más tevékenységeknek is hódolhatunk. 

A LED-szájmaszk nem helyettesíti, inkább kiegészíti a botoxot, illetve a töltőanyagokat, de ezek nélkül is látható és tartós változást ígér. Ezenkívül a LED-terápia sokkal alacsonyabb kockázatú kezelés, így azoknak lehet jó megoldás, akik nem kérnek vagy nem kérhetnek bizonyos kezelésekből. 

A LED-szájmaszk biztonságos, nem bocsát ki UV-fényt, nem okoz napkárosodást, barnulást, égést. Ami a LED-szájmaszkok költségét illeti, áruk körülbelül 150-200 dollár körül mozog. 

Forrás: Byrdie, Trendhunter Fotók: DRx SpectraLite LipWare Pro LED-szájmaszk, Getty Images