Ez a csillagászati árú LED-es szépségmaszk a vírusszezon nagy nyertese

2020. október 14.
Immunerősítő szépségkedvencként futott nagyot az utóbbi években a kicsit futurisztikus LED-maszk, amelyért Victoria Beckham és Chrissy Teigen is rajong. A sok százezer forintos szépségkütyü népszerűségének a koronavírus úgy látszik, újabb, óriási lendületet adott.

LED-es arcmaszkok@drdennisgross

A pandémia eddig szokatlan trendeket emelt fókuszba, és ez különösen igaz a szépség-egészség témakörre is. Kézfertőtlenítő, otthoni súlyzók, minitrambulin, jógamatrac és LED-fényű arcmaszk is szerepelnek a karanténidőszak nagy favoritjai között. Utóbbi korábban is kiemelt figyelmet élvezett, hiszen olyan hírességek, mint Victoria Beckham, Kate Hudson és Chrissy Teigen régóta hirdetik az futurisztikus dizájnú arckészülék előnyeit, amelyből mára már egészen sokféle modellt, márkát lehet kapni – többnyire aranyáron. Az Into The Gloss szépségportál információi szerint 900 százalékkal több kel el belőle a vírus terjedése óta, mint előtte.

@victoriabeckham

A ránctalanításban, a kollagéntermelés fokozásában és a hidratálásban a LED-fénnyel állítólag nagyot teljesítő, vezeték nélküli szilikon arckütyü a szépségen túl az egészségért is sokat tesz. Nagy eséllyel az immunerősítő és hangulatjavító hatása miatt is ugrott meg a népszerűsége a márciusi karanténidőszakban, a kereslet pedig állítólag azóta is folyamatosan nő iránta.

@chrissyteigen

Olvass tovább a LED-fényről!

Az egyik legmenőbb modell a Dr Dennis Gross DRX Spectralite Faceware Pro nem kevesebb, mint 430 font (több mint 170 ezer forint), de vannak ennél drágább, nagyobb tudású (pl. háromszoros LED-erő, 6-féle arckezelőprogram) verziók is, például a Déesse Pro’s LED Mask Next Generation, ami csekély 1900 dollár, vagyis 560 ezer forint.

A LED-fényes otthoni kezelés jelentősége a vírusszezonban és a pandémia idején tényleg kiemelkedő lehet, tekintve, hogy számos betegség megelőzésére, kezelésére használják, köztük a szezonális betegségeket és a depressziót is. Kiegyensúlyozó hatással van a kortizolszintre, csökkenti a stresszt és stimulálja a nyirokrendszert. Mivel utánozza a természetes fényt, és a szerotoninszintet is fokozza, tényleg egy, hetente akár többször is bevethető szépség- és egészségkedvenc lehet 2020-ban, feltéve, ha a nem túl pénztárcabarát árával meg tudunk birkózni.

Fotó: Instagram