Hosszú távú őszi szépségkedvencek száraz hajra

2024. szeptember 26.
Szépségkedvenceink sorozatunkban a szerkesztőségünk tagjai rántják le a leplet arról, mivel is tartják magukat top formában. Ezúttal Sütő Emese Franciska kolléganőnktől következik 3, az őszi hónapokra és a száraz hajra tökéletes szépítő favorit.
szepsegkedvencek-szaraz-haj

Az utóbbi 1-2 évben a szeptember szinte rehabilitációs, vagyis inkább egyfajta reboot szakasz nálam. A nyári kánikula, az augusztusi bölcsőde- és óvodamentes, és emiatt ez egy 100 százalék erőbedobást igénylő időszak, amikor is a maximalista bőrápolás takarékon van, az extra hajápolás, hajformázás pedig szinte teljesen elapad… A szeptember, október nekem a lenyugvás ideje, amikor végre élvezhetőbb számomra az időjárás, végre több energiát és időt szánhatok a nyáron háttérbe szoruló dolgokra.

Ezek egyike a hajam. A nyári időszakban ugyanis a sampon-balzsam-hajolaj hármasára szorítkozik nagyrészt a hajrutinom, nincs idő – igaz, szükség sem – hajszárításra. De az idő- és bébiszitterhiány miatt ugyanígy kiesik a hajformázás, nyári álmát alussza a hajvasaló, az időigényes hajpakolások, és az extrább hajformázók, hajtőemelők, habok, hővédők is csak porosodnak a polcon. Egészen szeptemberig…

Karl Lagerfeld outfit, gigaerő a tökéletesen formázott, fényes tincsekért

szepsegkedvencek-szaraz-haj

A divatipar ikonjának letisztult stílusát hozza a RowentaxKarl Lagerfeld CF961LF0 körkefés hajformázója, amely 800 W-os teljesítménnyel nemcsak a formázásról, hanem a hajszárításról is gondoskodik. Nem vagyok kispályás a hajformázókban, se nem szuper göndör, de nem is egyenes a hajam, így gyakran nyúltam és nyúlok külső, elektromos eszközös segítséghez a rendezettebb tincsekért. Ha nem szárítom és formázom be, akkor garantálton vad, kócosan hullámos, vagyis rock chickes az eredmény, amit egy hét után már kegyetlenül unok. Ebben a körkefés hajformázóban azt imádom, hogy amellett, hogy tényleg Karl Lagerfeldesen letisztult, használat közben azt érzem, hogy „bivalyerő” lakozik benne. Itt tényleg nem kell küzdenem azzal, hogy a tarkóm környékén még csatakos, vizes a hajam, a végek pedig már csontszárazak és forróak. Egyenletesen és magabiztosan dolgozik a hajon, és valóban szárítja és a hajat, nemcsak formáz, ráadásul a formázás végén átválthatunk a hideg levegős funkcióra.

A Keratin & Glow felületért és az ionizációs funkcióért külön piros pontot érdemel, ez ugyanis erősíti a fényes és göndörödésmentes eredményt, amire különösen a hullámos, száraz hajúaknak szüksége van. Társaihoz képest kifejezetten időtakarékos, és bár nem egy apró, kis zsebkütyü, hosszú távon hatalmas segítség mind a formázás terén, mind pedig akkor, ha csak tényleg csak nagyon korlátozott időnk van a szárításra és formázásra.

Egészségesebb összhatás, erősebb-fényesebb szálak

szepsegkedvencek-szaraz-haj

Sokan tavasszal állnak neki egy izmosabb hajerősítésnek, vitaminkúrának, de mivel én hajfronton nagyon kritikus vagyok (a hosszú, meleg nyári hónapokat nagyon megérzem a hajam minőségén, tápláltságán), ezért ősszel is fókuszba állítom a hajápolást. Rengeteg hajvitamint kipróbáltam, több kedvencem is van, de a Hush & Hush DeeplyRooted visszatérő, és szinte kollektív kedvenc is a szerkesztőségben. Árban a magasabb kategóriába tartozik, igaz, több is pusztán egy „hajvitaminál”. Átfogó, a haj egészségét támogató étrend-kiegészítő, amely bevált vitaminok, ásványi anyagok, növényi anyagok és szabadalmaztatott összetevők erejét használja fel, hogy megakadályozza a haj ritkulását és hullását, így akkor is szuper megelőző segítség hajerősítés terén, ha húzósabb időszak elé nézünk. Én a sprőd, gyengülő, száraz haj problémakör miatt már augusztusban elkezdtem szedni, és tényleg magabiztosan hozta, hozza az új szálak növekedésének serkentését, apró sörték sokasága nő ki, amelyek különösen a hajválasztéknál mutatják magukat az égnek állva…
Ettől eltekintve érzetre, tapintásra is érzékelhető az eredmény, a gyenge hajszálaknak turbó segítséget ad, és a fejbőr egészségét támogatva, véd a hajszálak kihullása ellen is. A környezeti tényezőknek való kitettség (pl. fokozott napsütés, hajvasalás, sós, klóros víz) mellett szedhetjük olyan konkrét problémák esetén is, mint öregedés, a hormonális változások vagy a stressz. Igazi jolly joker azoknak, akik már sokféle eszközzel próbáltak tenni a hajhullás ellen, de legfeljebb csak minimális eredménnyel.

Olajos simaság és fény, elnehezítés nélkül

Mondhatnám, hogy ezzel húztam ki aránylag egészségesnek tűnő tincsekkel az augusztust, ezért igazi kincs a nyári hajápolásban, de a Fekkai Brilliant Gloss hajolaja valójában ugyanolyan nélkülözhetetlen alapkelléknek bizonyult eddig szeptemberben is. Nagy hajolajfogyasztó vagyok, pontosan tudom, hogy a kifejezetten pénztárcabarát kategóriában is vannak remek indulók, de erre a kultikus darabra nagyon kíváncsi voltam, főleg, hogy a Fekkai elég nagyot dobbantott a magyarországi bevezetésekor a beauty szektorban aktív fogyasztók között. Nem véletlenül, a Frédéric Fekkai alapította professzionális márka a luxus, a stílus és az innováció kombóját hozza a hajápolás világában. A hajtőemelőjükről már számos ódát hallottam az ismeretségi körömben is, így kíváncsi voltam, hogy a számomra alapdarab hajolaj terén mit nyújt a márka.

Kicsit sincs tocsogó, olajos érzésem a textúrával, mégis a nevéhez méltóan briliánsan ápol, húzza le és zabolázza meg a sprőd, égnek álló, rakoncátlan, száraz hajszálakat, de mégsem tapasztja le végül fáradt tincsekbe a hajam. A hidegen sajtolt organikus olívaolaj és a fügekaktusz-kivonat erejével hozza, amit ígér, és mindezt nagyon szépen. Tökéletesen táplálja a hajat, és kellemes, selymes fénnyel vonja be.
2 havi használat után 2 dolgot biztosan tudok róla: egy, zongorázni lehet száraz haj terén a különbséget, ha netán kispórolom a hajrutinból, kettő, verhetetlen eddig a tartósságában. Vagyis a pumpa viszonylag keveset adagol, de pont annyit, amennyi szükséges (én hajlamos vagyok locsolni a hajolajakat), és szinte „nem bír fogyni” a palackból – vagyis ár-érték arányban remek választás.

Fotó: Getty Images