A legtökéletesebb nyárváró szépségkedvencek

2024. április 10.
Minden szezonban megvannak a kedvenc bőrápolási termékeink. Mi most azt mutatjuk meg, hogy online szépségszerkesztőnk, Sütő Emese Franciska melyik 3 bevált bőrápolási trükkel vezeti át bőrét a télből a tavaszba.
borapolasi-kedvencek

Idén is nagyon sok újdonságot és régi kedvencet vetettem be a pusztító téli mínuszok és a fűtés szárító hatása ellen. Jó néhányat az újak közül is újra vennék, de akad a favoritok közt olyan is,  amit évek óta nem cserélnék le. Jöjjön egy izmos és persze nagyon szűk válogatás  az idei télzáró bőrápolási kedvenceimből.

Addiktív ananászkoktél a bőrnek

borapolasi-kedvencek

Ez az ajánlás egy kicsit olyan, mint a király új ruhája, van is, meg nincs is. A történet egy ajándékba kapott, a hálószobai szépségkredencemen bontatlanul lapuló és mellőzötten árválkodó Lush szilárd testápoló balzsammal kezdődött. Valahogy a testápoló tömböknek nem voltam akkora nagy rajongója, de lehet, hogy inkább úgy kellene fogalmaznom, nem éreztem rá eddig az ízükre. A tényleg egészen nyálcsorgató illata miatt viszont nem tudtam lemondani róla, majd amikor a jól bevált napi testápolóm elfogyott, egy nagy lendülettel újra esélyt adtam ennek a műfajnak. Először a lábszáramon vetettem be, és arra számítottam, hogy komoly izommunkával, nyomóerővel fogok tudni elérni némi hidratálást. De messze nem. A szobai hőmérsékletnek hála puhább állag megadta a tökéletes szilárdságot ennek az azonnal és pontosan a tenyérbe illeszkedő tápláló, hidratáló szépségnek. Nem éreztem, hogy egy élettelen tárgyat nyomogatnék a bőrömhöz, és húzkodnám komolyabb ütemterv nélkül, mint ahogyan ez korábbi, ezek után már kicsit kétesnek érzett emlékeimben felsejlett. Hetek óta imádattal és komoly lelkesedéssel használom, dugdosom (sajnos a gyerek is rákapott, és messze nem rendeltetésszerűen használja) mégis alig akar fogyni, látványosan táplál, puhít, de úgy, hogy közben nem tocsog vagy ragad a bőrfelszín utána. Az illatáról szintén muszáj szót ejteni: tartósan megmarad, de valahogy mégsem tolakodó, fojtogató, inkább egyszerre intelligensen finom és zabálnivaló. Egy komolyabb probléma van vele, hogy a márka tavaly nyári, limitált szériás SpongyaBob és Kockanadrág termékkollekciójából származik, így kénytelen leszek más formában és/vagy illatban beszerezni, ha egyszer elfogy.

Menthetetlenül örök kedvenc

borapolasi-kedvencek

Évek óta nagy kedvencem, és örökre az a termék marad szerintem, amire még nyugdíjas koromban sem fogom sajnálni a pénzt. Először egy nagyon baráti árú akcióban fogtam ki egy izraeli holt-tengeri márkaboltban (három terméket adtak kettő áráért), és azóta sem tudok lejönni róla, nagybetűs bőrápolási kedvenc. Minden télen előveszem, de ha nem akarok parfümöt viselni, simán és szégyenkezés nélkül bevetem a kánikulában is. Ha lenne parfümverzióban is, kérdés nélkül megvenném azt is.

Na de nézzük, hogy a fügekaktusz-moringa bomba illat kettősén túl mit tud ez a kecses Ahava must have, amit sok, spricnis-olajos társa nem… Először is, nem sajnálja le a gyártó a palackról a hihetetlenül jól működő, patent minőségű szórófejet, ennek hála pedig nagyon egyenletesen és aprólékos cseppekben juttatja el a bőrre a jótékony szárazolaj formulát. Ahogyan a neve is ígéri, olajos érzetet hagy, de messze nem bántó vagy idegesítő nehézséggel. Amint finoman eloszlatjuk a tenyerünkkel a bőrön, azonnal felszívódik, mégis hagy maga után egy kis finom bársonyosságot. Viszont csak annyira „olajos”, hogy azonnal választ adjon a kellemetlen, húzódó, feszülő bőrérzetre. Egyszerűen manna a bőrnek, és bár nem afrodiziákum (na jó, de… a moringa virágoknak tonizáló és afrodiziákum hatásai is van), az azonnali randihangulatot adó illata csak hab a tortán.

Az Omorovicza idei legnagyobb dobása

borapolasi-kedvencek

Idén télen vezették be Hollywood kedvenc magyar márkájának legújabb, királynői büszkeségét. A nívó természetesen itt is hozza a legmagasabb szintet. A ráncmélység csökkentésében, bőrfeszesítésben ígér és hoz is sokat. A textúrája már önmagában is egy élmény, finom, könnyen beleolvad a bőrbe, de nem illan el. Tény, hogy a Királynő Szérum csurig van jótékony és igen komoly, hatékony összetevőkkel, mindeközben pedig gond nélkül és eredményesen bevethetjük érzékeny bőrön, sőt, a menopauza alatt is hálás lesz érte az arcbőrünk. De nézzük, hogy pontosan miért is. Nagyon finom, visszafogott illata, és ezzel harmóniában könnyed textúrája van. Az ember szinte kihúzza magát, úgy keni ezt a királynői alkotást. Én nyakra is használom, kitartóan és látható eredménnyel. Puhább, és valahogy mégis feszesebb a bőröm tőle, tömörebb hatást adó az eredmény. Könnyen és gyorsan beissza az arcbőr – az én vízhiányos bőröm legalábbis biztosan. Van, hogy naponta kétszer is bevetem, ennél a bőrápolási kedvencnél nehéz ugyanis lejönni arról az érzésről, amit a szérum tiszta arcra felvíve nyújt. Úgy érzi magát tőle a bőröm, mintegy jóllakott kis óvodás.

Fotó: Getty Images