Ezért a hajért vonulnak fodrászhoz a férfiak az ősszel: hódít az alpaka frizura

2024. október 04.
Az alpaka frizura az ősz legtrendibb hajviselete, és bár a neve alapján nem tűnik túl vonzónak, valójában sok férfinak áll jól.
Alpaka frizura: az ősz legtrendibb hajviselete a férfiaknál
  • Az alpaka frizura a legmenőbb hajviselet ősszel a férfiak körében.
  • A Z generáció tagjai indították útjára az alpaka stílust.
  • A formájából adódóan brokkolihajnak is nevezik.

Előtted van, hogy néz ki egy alpaka? Testalkatra olyan, mintha egy megnyúlt nyakú birka lenne. Hosszúkás, aranyos pofija van, hatalmas gombszemekkel és egy hihetetlenül dús „haj” van a feje tetején. Korábban valószínűleg senki sem gondolt volna arra, hogy azzal mennek be a férfiak a fodrászhoz, hogy „alpaka frizurát” szeretnének, most viszont az ősz legtrendibb hajviselete lett.

Az ősz legtrendibb frizurája a férfikanál az alpaka frizura

Úgy tűnik, hogy az alpaka frizura a Z generációtól ered, és olyan TikTok-, illetve YouTube-sztárok vágnak viselik, mint például Noah Beck és Jack Doherty. Sőt, Kansas City Chiefs hátvédje, Patrick Mahomes is alpaka frizurát vágatott magának, akárcsak az az internetes személyiség, Jake Paul és a popsztár Bad Bunny, mivel nemcsak a fiatalok körében hódít ez a hajstílus, ugyanis egyre több felnőtt férfi is bevállalja.

Az idei ősz legtrendibb frizurája az alpaka frizura

Az idei ősz legtrendibb frizurája az alpaka frizura

A híres fodrász, Sofie Pok is megerősítette, hogy ez a frizura már egy ideje divatos, különösen a Z generáció tagjainál. Hozzátette, hogy határozottan népszerű trend az alpaka frizura és bár általában az ilyen trendek jönnek-mennek, szerinte ez ki fog tartani, mert ez a hajviselet kevés karbantartást igényel és az egyenes hajtípusoknál is működik, nem csak a göndör hajúaknak. Az egyenes hajúak általában egy könnyed dauerral tudják elérni, hogy gazdag alpaka frizurájuk legyen.

Egyes fodrászok szerint ez nem egy teljesen új divatirányzat, mert korábban is voltak már hasonló hajviseletek, csak akkor másnak hívták őket. Most a fiatalabb generáció alpaka frizura néven kapta fel, és elárasztották a TikTokot olyan videókkal, hogyan lehet sokáig megőrizni az alpaka stílust, illetve a brokkolihajat, mert a formájából adódóan így is nevezik. Általában annyira hosszú és bozontos, hogy eltakarja a férfiak homlokát, így különösen nagy kedvenc azok körében, akik nincsenek megelégedve ezzel a testrészükkel.

Forrás: Pure Wow, Fotók: Getty Images