4 új férfi parfüm őszre, amibe te is beleborzongsz

2024. október 18.
Férfi parfümök sokasága mutatkozik be ősszel, megnyitva a fűszeresebb és melegebb illatok szezonját. Most 4 olyan különböző illat következik, amelyek mindegyike tökéletes választás a hűvösebb hónapokra - is.
oszi-ferfi-parfumok

Az őszi-téli férfi parfümök választéka semmiképp sem nevezhető karcsúnak, de szerencsére mindez nem tartja vissza a márkákat az újabb és újabb izgalmas illatkreációk bevezetésétől. Az őszi férfi parfümök legfőbb jellemzői a mélyebb, fűszeresebb és melegebb illatjegyek, leginkább azért, mert ezek a hűvösebb időjárásban jobban érvényesülnek.

Hosszútávfutó illatok

Érdemes ilyenkor a koncentrációra is figyelni. Az „eau de parfum” (vagyis EDP) koncentrációjú illatok ugyanis sokkal jobban passzolnak a hideghez. Ez a felirat jelzi, hogy a kiválasztott illat tartósabb és intenzívebb, mint az „eau de toilette ” (azaz EDT) jelzéssel ellátott társai.

Az őszi-téli illatok azért is gazdagabbak és tartósabbak, mert a hidegben az illatmolekulák lassabban párolognak el. Ami pedig az összetevőket illeti: az őszi férfi parfümök gyakran tartalmaznak fás, fűszeres és orientális és más olyan jegyeket, amelyek melegséget és mélységet sugároznak. Lássuk, pontosan milyen jegyek után is érdemes kutatnunk, ha ősziesebb aromákra vadászunk!

Őszi-téli férfi parfüm illatjegyek

1. Fás jegyek

Cédrus, szantálfa, vetiver vagy pacsuli. Gyakori őszi kedvenc jegyek a férfi parfüm szekcióban, leginkább azért mert meleg, földes és természetes hatást keltenek.

2. Fűszerek

Fahéj, szegfűszeg, bors vagy kardamom. Ezek a fűszeres illatok nagyon jól mennek az őszi és téli szezonban hiszen melegséget és energiát sugároznak.

3. Orientális jegyek

Ide tartozik a borostyán, vanília, tömjén. Ezek mind olyan egzotikus és misztikus illatok a férfi parfüm szegmensben, amelyek különleges mélységet adnak egy-egy parfümnek.

4. Bőr és dohány

Örök klasszikus mindkettő, nem véletlenül, hiszen férfias és elegáns hatást keltenek.

Chanel Allure HOMMME Sport superleggera
Mi már az első hírekre lázban égtünk, amikor még csak csicseregtek a madarak a limitált szériás, a Chanel ezzel az Olivier Polge álltal kreált, fás, aromás gyönyörűséggel. Az olasz superleggera koncepció ihletette parfüm egyszerre könnyed, és karizmatikus. Lényegében a klasszikus Allure Homme Sport újragondolása, a fák világosabb keverékével, kevesebb borostyánnal és a pacsuli „motorjával”. Mi imádjuk... @CHANELOFFICIAL  #CHANELFragrance  #AllureHommeSport #AllureHomme
Versace Eros Energy Eau de Parfum, 50 ml
A Versace legújabb férfi illata erőteljes és hosszan tartó aurájával lengi körbe viselőjét. A citrusos-fás illat hű marad az Eros illatcsalád vonzerejéhez. A citrusfélék csábító robbanásával indít, ehhez zárkózik fel szépen a rózsabors és a fekete ribizli egy csipetnyi érzékiséggel.
Rabanne Million Gold Eau de Parfum Intense
Merülj el az élvezetek világában, a Rabanne legújabb férfiaknak alkotott illatával. A női illapár után egyenesen az őszi-téli szezonba érkező parfüm egy rendkívül érzéki és fás szenvedélyes újonc a polcokon, amelyben a friss mandarin meleg cédrusfával, vibráló szantálfával és erőteljes fűszerekkel keveredik.
Avon Attraction Closer for Him kölni
Az Avon idén ősszel egy illatpárral perdíti táncra érzékeinket. A parfümök két szenvedélyesen egymásba fonódó testet és lelket jelképeznek, amelyet az egyedülálló skin-to-skin akkord erősít bennük. Az Avon Attraction Closer for Him kölni az élénkítő körtével, fűszeres rózsaszín borssal és tonkababbal nyűgözi le a férfiakat.

Fotó: Getty Images