Három ígéretes új férfi parfüm márciusra

2024. március 04.
Megnéztük, milyen izgalmas illatújdonságokat tartogat a parfüpiac. Három a maga nemében egészen különleges tavaszi illat következik férfiaknak - is.
ferfi-parfum-tavasz

Az illatok kapcsán gyakran elhangzik, hogy a tavasz a könnyedebb, frissebb illatok szezonja, amelyek visszatükrözik a virágba boruló évszak jellegzetességeit. A tavaszi férfi parfümök terén mindez inkább a citrusos, tengeri illatok előtérbe kerülését jelenti, amelyből a zöld jegyek és a virágos, fás aromák is kitekintenek. Mi most három, a mi figyelmünket megragadó illatújdonságot mutatunk be, amelyekre érdemes nem csupán egy pillantást vetni, hanem egy fújás során is közelebbről megismerkedni.

Extrém elegancia – Givenchy Gentleman Society Eau de Parfum Extrême

A francia márka a most pályára állított egy új fejezet veszi kezdetét a Gentleman Society történetében. A Gentleman Society Eau de Parfum Extrême illattal turbófokozatra állították az energikus, merész illatjegyeket, amelyek eddig is jellemezték az elegáns és időtlen szériát (Eau de Parfum Boisée és a Réserve Privée). A márciussal debütáló illatban a virágos-fás párosítás dominál, Karine Dubreuil mesterparfümőr merész, váratlan akkordokkal varázsolt emlékezetes tavaszi alkotást. A fejjegy új, fűszeres és aromás illattal nyit: borsmenta és muskotályzsálya esszenciák összeolvadása, meglepő, és domináns frissességet létre hozva. Már az illat üvege is üzeni, amit maga a parfüm is zseniálisan kifejez az erős, letisztult vonalaival, fekete belső lakkozásával – energikus, karizmatikus illat, olyan férfiaknak, akik ezt viselni is tudják.

Játékos uniszex illat ropogós aromákkal – Moschino Toy 2 Pearl

A gendersemleges illatoknak egyre nagyobb a népszerűsége, nem véletlenül. Egy jó uniszex parfümöt simán bevethetünk akár a párunknak szánt ajándékként, miközben – ha épp olyan a hangulatunk-, mi magunk is magunkra fújhatjuk belőle. A Moschino-ház által most frissen kiadott, a jázmin frissességét és a sós citrom ropogós aromáját hozó Toy 2 Pearl éppen ilyen illat. A szikrázó, a tavasz életörömét magán viselő újonc tényleg kívül-belül ragyog. De lássuk, miért lehet tökéletes tavaszi férfi parfüm választás az ikonikus – ezúttal irizáló, színjátszó – mackó formájában testet öltő illat új, tavaszi kedvencként egy férfi parfümös polcon. Ha a hosszú tél és a testesebb, nehezebb parfümök után felüdülésre vágyunk, akkor itt a citrom frissessége, az oregánó és a pezsgő citromszorbet mámorító aromái egyszerre kacsintanak ki ebben a mennyei kombinációban. A szívjegyekben már virágos, napfényes illatok is szerepelnek, míg a lezárásként a vetiver fás édessége és a ciprus élénkítő jegyei köszönnek be.

A csábítás folytatódik – Boss The Scent Elixir for Him

A Boss családjához nemrégiben két, lángolóan új darab érkezett a The Scent Elixir duó képében. A férfi és a mellette párban érkező női illat egyaránt 25% koncentrációval készült. Igazi csábító induló a mai hármas tavaszi férfi parfüm válogatásunkban, leginkább azok szívének, orrának lehet kedves választás, akik egy minőségi, intenzív parfümmel indítanák a 2024-es tavaszi szezont. A gazdag, mámorító illatok sorában indul, ámbrás-bőrszerű illatjegyekkel, amelyeknek a tüzes pimento paprika fűt be. Érzéki, karakteres illat azoknak, akik nem a virágos-citrusos szektorban keresik az igazit…

Fotó: Getty Images