Péterfy Bori és Máté Gábor a Terápia új évadában

2014. május 08.
A lélektani nyomozás folytatódik. Ősszel jön a Terápia című sorozat második évada ugyanúgy Mácsai Pállal és új szereplőkkel: Máté Gábor, Péterfy Bori, Kurta Niké, Kováts Adél és Surányi Áron tűnnek fel a doki kanapéján.

Tavaly nyáron kezdődött, ősszel pedig már véget is ért a Terápia második évadának forgatása. A magyar HBO nagysikerű saját gyártású sorozatának első évadát 2012-ben láthattuk: a sorozat nagy népszerűségnek örvendett mind a nézők, mind pedig a kritikusok körében, hiszen témaválasztásában és a szereplőgárdát tekintve is figyelemreméltó alkotásnak bizonyult.

A Terápia második évada hasonlóan az elsőhöz az izraeli Be Tipul (In treatment) című sikerszéria hazai adaptációja.  A második évad 35 részben mutatja be a Mácsai Pál által alakított Dargay András pszichológus és hat páciense életét, a jól megszokott hétfőtől péntekig tartó bontásban, 7 héten keresztül. Bár több visszatérő szereplője is van a második évadnak – Csákányi Eszter, Szamosi Zsófia, Nagy Zsolt és Für Anikó, az első évad ismerete mégsem szükséges az új történetekhez.

Máté Gábor egy politikust alakít, aki pánikrohamokkal küzd, Péterfy Bori egy csinos ügyvédnő szerepében tűnik fel, a fiatal tehetség, Kurta Niké pedig egy  építész-hallgatót alakít, akinek sokkal komolyabb nehézségekkel kell megküzdeni, mint az elsőre tűnt.

A rendezők az első évadhoz hasonlóan ismét Enyedi Ildikó és Gigor Attila, akikhez a második évad egyik történetszálának rendezésében csatlakozott Nagypál Orsolya is.

A sorozat idén októberben lesz látható az HBO műsorán.