Audrey Hepburn unokája a nagymama nyomdokaiba lép

2014. augusztus 18.
A még csupán 20 éves Emma Ferrer idáig távol tartotta magát a reflektorfénytől. Pedig Emma nem akármilyen nagymamával büszkélkedhet!

Audrey Hepburn legidősebb fiának, az 54 éves Sean lánya, Emma Ferrer a nagymama kifinomult eleganciáját idéző képeken pózol a Harper’s Bazaar legfrisebb számának címlapján. Sajnos Emmának nem adatott meg a lehetőség, hogy megismerje Hepburnt, nagymamája ugyanis épp születése előtt egy évvel hunyt el, de ez nem jelenti azt, hogy a híres nagyi ne játszana fontos szerepet Emma életében. „Mostanában sokat gondolkodtam rajta, mit is jelent Ő nekem – meséli Emma, aki egyébként harmadéves Firenzében a Florence Academy of Art-on. – Persze mindig tudtam, hogy ki ő és hogy rokonok vagyunk. De gyermekként valahogy nem éreztem a kapcsolatot Audrey Hepburnnel a színésznővel. Nekem ő egy családtag volt.”

A Hepburn stílusát idéző, sikkes és elegáns fotókon Emma épp olyan bájos és finom jelenség, mint néhai nagymamája. A fotósorozatban ráadásul van még egy csavar, ugyanis Michael Avedon készítette őket, akinek nagypapája, a legendás fotós, Richard Avedon annak idején Audrey Hepburnt fényképezte.

Bár Emma beismerte, hogy nem látta Audrey összes filmjét, de amelyikeket igen, azokat természetesen nagyon szerette. „Az Álom luxuskivitelbent nagyon élveztem, mint minden fiatal lány. Láttam a Római vakációt és a My Fair Lady-t is, de azt hiszem a Mókás arc a kedvencem!” Filmek ide vagy oda, Sean Ferrer szerint a lányában és az anyukájában több közös van, mint gondolnák: „Az édesanyám épp olyan volt az életben, mint a vásznon: alázatos, humoros, érzelmes, erős és finom. Szerencsésre Emma sokkal megfontoltabb, mint anyám, vagy én. De a gének erősek – és a komikus vonal sem halt ám ki!”