Clooney és Amal Alamuddin új, szerelmi fészke

2014. október 15.
A újdonsült házaspár nem akárhol kezdi meg közös életét: egy 17. századi, pazar villa lett George Clooney és Amal Alamuddin új otthona. A hatalmas házban összesen kilenc hálószoba és nyolc fürdőszoba áll a szerelmesek rendelkezésére, de ha megunnák az impozáns belső tereket, bőven akad látnivaló a villához tartozó, óriási birtokon is.

Az Oscar-díjas színész nem akármilyen nászajándékkal lepte meg feleségét, Amal Alamuddin ügyvédnőt: egy 17. századi angliai kúriával. Bár nem tudjuk pontosan mennyit fizetett Clooney az álomotthonért, az biztos, hogy mélyen a zsebébe kellett nyúlnia, az ingatlan értékét ugyanis 16 millió dollárra becsülték a múlt évben.

Igazi királyként és királynőként élhet a szerelmespár a kilenc hálószobával és nyolc fürdőszobával ellátott palotában. Az elegáns hall padlóját végig márvány – mi más – borítja, onnan pedig gyönyörű lépcsősor vezet az emeleti lakosztályokba. Természetesen nem hiányozhatnak a berendezési tárgyak közül a nagy, nyitott kandallók, és az ódivatú pompát idéző csillárok.

A Clooney házaspár töltheti az időt a könyvekkel zsúfolt könyvtárszobában, vagy a mohazöld színben játszó, 20 fő megvendégelésére alkalmas étkezőben. Amal egy fárasztó nap után elmerülhet egy kád forró vízben, a talpig márvány fürdőszobában, a vörös szőnyeges események előtt pedig szépítkezhet saját öltözőszobájában. A házhoz jár reggeliző szoba és gőzszauna, sőt még egy kis csónakház is, ha a párnak romantikus hajókázáshoz támadna kedve a Temzén.   

Clooney akkor szeretett bele a villába, amikor a múlt év júniusában a Műkincsvadászok című filmjét forgatta egy közeli faluban. A házaspárnak itt sem kell lemondania a híres szomszédokról, hiszen a környéken lakik a Led Zeppelin gitárosa, Jimmy Page és a híres illúzionista, Uri Geller is. De lehet, hogy a választásban az is szerepet játszott, hogy állítólag a környéken kiváló általános iskola működik. Ki tudja, talán épp ebben a villában nevelkednek majd a Clooney-Alamuddin gyerekek.