Miklósa Erika rajong a divatért

2015. szeptember 17.
Miklósa Erikával a West Side Story premierjének hetében, operabeli próbájának szünetében találkoztunk, mesélt öltözködési és vásárlási szokásairól.

„Szezononként nem szoktam a teljes ruhatáramat felújítani. Eseti vásárlónak tartom magamat, nekem inkább a minőség számít. Kevesebb ruhát veszek, de fontos, hogy az mind olyan legyen, amit egy-két évig tudok használni – árulta el Erika. – A munkám miatt sokat utazom, útjaim alatt sok impulzus ér. Ha valami megtetszik, azt megveszem. Ez gyakran a hangulatomtól is függ, ha rosszabb kedvem van, akkor azt mondom magamnak, hogy én ezt megérdemlem. Nagyon szeretem azokat a ruhákat, amiket jól tudok kombinálni, többször is tudom őket használni. De abban az értelemben nem vagyok 100%-ig nő, hogy mint a hölgyek többsége, imádok vásárolni. Mindig céltudatosan indulok el és azt keresem, amit előre kigondoltam, és igyekszem minél hamarabb lezárni a dolgot. A férjemet magammal viszem, nagyon jó ízlése van, és szinte jobban is kedveli, mint én. Azt pedig nem akarja, hogy össze-vissza vásároljak mindent. Annyira ismer már, hogy pontosan tudja, mi az, amit szívesen hordanék később is, a koromat tiszteletben tartja és alkatomat is kiemeli. Teljesen mindegy az is, hogy milyen színt veszek fel, ha tetszik a fazon. Vagyis a pontosság kedvéért: a grafitszürkét kivéve, mindegy, milyen színt viselek. A grafit engem teljesen letompít, és míg sokan mondják, a fekete veszi el az ember fényét és kisugárzását, nálam a szürke szerepel a tiltólistán.”

Miklósa Erika egyébként az olasz Max Marát titulálta egyik kedvencének. A márka ötödik születésnapját ünnepli Budapesten, ebből az alkalomból az üzletben rendkívüli divatbemutatót rendeznek, amelyet az 50-es évek Hollywoodjának egyik legigézőbb sztárja inspirált: Marilyn Monroe.

„A Max Mara és Marilyn Monroe mindketten a báj, az érzékiség és intelligencia ikonikus képviselői – mondta a budapesti üzlet tulajdonosa, Cappelli Éva. – A kollekció egyik fő inspirációja a George Barris által 1962-ben készített kép, melyen Marylin a tengerparton egy puha camel színű takaróba burkolózik. A Max Mara 2015/2016 őszi-téli kollekciója egy olyan ruhatárat teremt, amely könnyű és puha mint az a takaró, kényelmes és meghitt, mint egy kardigán. Viseljük a kollekció ikonikus kabátjait lazán, érzékien mintha egy finom strandtakaróba burkolóznánk! Marilyn ruhatárának klasszikusai újragondolva jelennek meg kasmírból, teveszőrből, alpakából és steppelt selyemből kivitelzve” – részletezte az olasz divatmárka hazai képviselője.”

A Magyar Állami Operaház énekesnője az évad első, különleges premierjére készült a nyáron: a Novák Péter rendezte musical a West Side Story először látható Magyarországon operaházi produkcióként.

„Megváltozott az életem, mióta anya lettem. Már nem csak a színházban kell tökéletesen teljesítenem, de nap, mint nap mosolyt kell csalnom a kicsi lányom arcára is. Fantasztikus boldogság, amikor egy teltház tapsol az előadás végén, de egyértelműen attól vált teljessé az életem, hogy a családom vár otthon, ezek után a teltházas előadások után – a szerető férj és a gyönyörűen fejlődő gyermek.”