Anne Hathaway búcsút intett a közösségi médiának – egy időre

2017. január 13.
A színésznő Instagramon közölte, „szünetet tart” a közösségi médiában való részvételben – és szerintünk ez nagyon szuper ötlet.

Anne a Bolon szemüvegmárka 2017-es kampányában

Szünetet tartani a Twitterezésben, leállni az Instagrammal, Facebook-elvonó. Egyszerre hangzik nevetségesen és ijesztően, de vitathatatlanul szükséges – ezt mindenki tudja, anélkül, hogy újra belemennénk a mobilfejű, elmagányosodott emberek rémképét vizionalizáló közösségimédia-démonizálásba.

Anne Hathaway – mint olyan sok mindent – ezt is egyszerűen és elegánsan oldotta meg: új évi köszöntésében összefoglalta tavalyi évét és hálát adott kisfia születéséért, majd a szép üzenetet azzal zárta, hogy bizonytalan időre búcsút int a közösségi médiának (egészen pontosan az Instagramnak és a Facebooknak).

Hey all, Happy New Year! Let’s keep it positive, people. I am grateful to 2016 for the birth of my son and all that has meant, for the lesson(s) that there are no guarantees and we should celebrate and delight in each other now and not later, and that within the greatest crisis always lay the path to achieving the greatest wisdom. 2016 was marked by many difficult moments and there were many corresponding reactions. As we go into a new year full of new opportunities, please remember that anger is a depot and not the train, so don’t let it be your whole journey. Let’s all trust deeper and love freer and light the way the best we are able into 2017. Love Light Peace xx PS- I wanted to let you know I am taking a pause from Instagram and Facebook. Until next we meet, 🙏

Anne Hathaway (@annehathaway) által közzétett videó, 2016. Dec 31., 15:04 PST

 

A közösségi médiában való jelenlét mostanra újfajta lelki betegségeket okozó teher lett, hiszen aki nincsen fent Instagramon vagy Twitteren, az valójában nincs is – épp ezért fontos a színésznő kiállása is. Hathaway bebizonyítja, hogy nem ciki egy kis időt kérni, letenni kicsit a posztolás sokszor igenis nyomasztó feladatát, és mindezt anélkül, hogy számon kellene kérni rajtunk, „akkor mégis mit csinálunk helyette?”. Pihend ki magad, Anne, és csak akkor nyisd meg az instát, ha tényleg van hozzá kedved!

Fotók: Profimédia – Red Dot