Híres akt-kampányok

2017. augusztus 29.
Ha egy világsztár aktot áll, arra biztosan az egész világ felkapja a fejét. De ha mindezt valamilyen kampány érdekében teszik, az tartósabb figyelmet érdemel. Idézzük fel hát az elmúlt évek leghíresebb sztáraktjait, és hogy pontosan miért is készültek.

1. Eva Mendes
A kubai-amerikai színésznő 2010-ben dobta le a textilt az egyik legnagyobb állatvédő szervezet, a PETA kampánya kedvéért. „Szőrme? Inkább meztelenre vetkőzöm!” – szól a kampány figyelemfelkeltő szövege.

2. Taraji P. Henson
Egy évvel később Taraji P. Henson állt a PETA-szlogen mögé. A Doktor House sorozatban is feltűnő színésznő bevallása szerint miután megnézett egy, a szőrmeiparról szóló dokumentumfilmet, rájött, mennyi szenvedéssel jár egy szőrmebunda, és úgy érezte, kötelessége résztvenni a PETA kampányában.

3. Rihanna
A világhírű popsztár a Nivea 100. születésnapjának arca volt 2011-ben. Az együttműködést ugyan sokan bírálták a színésznő és a közkedvelt márka értékrendbeli különbözőségei miatt, de az vitathatatlan, hogy igényes, visszafogott aktképek születtek.

4. Alicia Silverstone
Az amerikai színésznő mintegy tíz éve, egy PETA-fotósorozat kapcsán ország-világ előtt vállalta vegetáriánus életmódját. A színésznő nem csak állatvédelmi okokból nem eszik húst: „Sokkal több energiám van mióta növényi alapokon étkezem” – nyilatkozta Alicia a kampány során.

5. Julianne Moore
Az Oscar-díjas színésznő 50 évesen állt modellt a Bulgarinak. Az ízléses képeken Moore csak úgy ragyog, a fotósorozat nem csak a luxustáskákat, de az időtlen szépséget is hirdeti.

+1. Eva Mendes
A színésznő nevéhez több aktkampány is kapcsolódik. A 2008-as Calvin Klein kampány azonban az Egyesült Államok médiatörvénye szerint túlment egy bizonyos határon. A kampány betiltásának kapcsán Eva társadalomkritikát is megfogalmazott: szerinte nem helyes, hogy az erőszak jelenléte határtalanul elfogadható a médiában, de egy testét felvállaló nő nem.