Kedvenc helyünk a héten: Lazula Titkos Kert

2017. október 04.
Stílusos és egyedi, elegáns és trendi – valamiért a Marie Claire kedvence. Különleges helyeket mutat be nektek kolléganőnk, Bodnár Zsófia.

A Munkám a szenvedélyem rovatunkban egyre több olyan példamutató nőt ismertünk meg, akik nem féltek szakmát váltani, aminek köszönhetően többen közülük valóságos sikersztorit tudhatnak maguk mögött. Petz Annamari ugyan szerette a színházi munkáját, gazdasági igazgatóként mégsem volt kapacitása arra, amit a váltás után létrehozott. Ezúttal az ő csodaországában jártuk, egy titkos kertben, ahol úgy lehetünk vendégek, hogy mi választhatjuk meg a vendégségbe érkezőket.

Ha teleportálnánk magunkat a Lazulába, bizonyára senkinek se jutna eszébe, hogy egy pincehelyiségből kialakított térben vagyunk. A természetes hatású világításról, a zöld fűről és a növényekről sokkal inkább egy meghitt hangulatú kertbe csöppenünk, ahol biztosak lehetünk abban, hogy csak magunk vagyunk. Annamari egy olyan brandet álmodott meg, amely tervei szerint a város több rejtett pontján működik majd, és kizárólag egy személyre szabott kóddal lehet belépni, amelyet az időpont lefoglalása után emailben kapunk meg a pontos címmel együtt.

Az alapítók elsősorban olyan barátnőkhöz szólnak, akiknek elegük van a nyilvános helyek nyüzsgő atmoszférájából, netán olyan témáról beszélgetnének, amit jobb, ha még egy felszolgáló figyelme is elkerül vagy csak teljes nyugalomban el szeretnének tölteni 2-6 órát elzárva a külvilágtól. A kert természetközeli hangulatának előnye a kiscsoportos foglalkozásoknak is kedvez, így terápiáktól kezdve, felolvasóesteken át tréningekig szuperül kihasználható a földalatti rejtekhely.

Mikor: A Lazula egyik különlegessége, hogy privát kódunkkal, akár csak egy kulcs, 0-24 órában„nyitható”, így bármikor elbújhatunk a külvilág elől, ha éppen erre vágynánk.

Kiknek ajánljuk: A barátnőkön és kisebb csoportokon kívül azoknak, akik egy péntek este előtt elvonulnának felvenni a fonalat egy rég nem látott baráttal, vagy ugyanezt éppen egy bulit követő hajnalon, amikor még nem mennénk haza.

Árfekvés: Minimum 2, maximum 6 órára tudjuk lefoglalni a kertet, de minél több időt töltünk odalenn, annál jobban járunk, mivel míg 2 óra bérlése 6000 Ft, 6 óra már csak 12 000 Ft.

Marie Claire plusz: A hely, itthon kuriózumnak számító, automatizált jellege és hogy lehet saját ételt, italt magunkkal vinni. Emellett a kedveskedő kedvezmény, amelyet a Marie Claire olvasóinak jár:

Amennyiben az online foglalásnál beírod az MC15 kódot, automatikusan -15%-ot spórolhatsz október 31.-ig (így az utolsó foglalható időpont december 31. Gondoljunk csak a baráti-ajándékozós karácsonyi összejövetelekre…).

Szöveg és képek: Bodnár Zsófi