Meryl Streep a legmenőbb színésznőket hozza össze, hogy együtt tiporják sárba a szexizmust

2017. december 11.

Fotó: Profimédia – Red Dot

A Weinstein-ügy kipattanása és az abból kigyűrűző globális kiállás sokkolta a világot, de ez önmagában még nem elég ahhoz, hogy bármi is megváltozzon. Meryl Streep már sokszor volt a női jogok szószólója, és ő is azok közé tartozott, akik a Weinstein-botrány kapcsán megosztották a világgal személyes történetüket a zaklatásról.

A színésznő nemrégiben a Massachusetts Conference for Women eseményén beszélt újra a szexizmus elleni harcról – ezúttal a legendás feminista újságíróval, Gloria Steinemmel osztotta meg nagyszabású terveit. „Jelenleg azon dolgozom, hogy összegyűjtsek egy csomó színésznőt, akit mindenki nagyon jól ismer, hogy összeállítsuk követeléseink listáját, amiből nem engedünk. Az a célunk, hogy 2020-ra fifty-fifty helyzet legyen!”

A színésznő ezután kitért Weinsteinre és a hatalmi dinamikák működésére is, amiről azt mondta, elsősorban a berögzült negatív minták feloldásán kell dolgozni: „Hasonló a hasonlót fogja alkalmazni – így működik. A fehér ember fehér embereket hív egy munkára, egy pasi, aki fordítva viseli a baseball sapkáját majd egy olyan pasit alkalmaz, aki fordítva viseli a baseball sapkáját. Szóval az a feladatunk, hogy a jelenleg hatalmon lévő embereket – akik most egy nemet képviselnek – arra bátorítsuk, hogy kinyissák az ajtókat.”

Streep végül arról is biztosította a tömeget, hogy „meg fogják oldani” a problémát.

MarieClaireUK