Tyra Banks: „A bőrszínem nem egy trend”

2018. január 12.
A legendás modell a divatiparból leginkább a sokféleséget hiányolja, – a felháborodását pedig egy rajongói kérdés kapcsán ki is fejezte a America's Next Top Model rendezvényén.

Tyrához, az ANTM új házigazdájához rajongója sokunk kérdését intézte a beszélgetésen, mi szerint, hogyan lehet az, hogy a divatszakma híresen liberális felfogású, de a szépségről alkotott felfogása mégsem képes változni az évek során.

Az ex szupermodell teljes hévvel válaszolt a kérdésre: szerinte a divattal foglalkozó emberek leginkább a személyes döntéseikben, privát életükben liberálisok, de a szakmában vannak olyanok is, akik szöges ellentétét képviselik a szabadság eszményének, és ez az, ami meggátolja a tartós változást. Ugyan látunk fekete, ázsiai, plus size modelleket a kifutón, de azt mindig valami trend követeli meg, ami csak időszakos változást hozhat.

„A bőrszínem nem egy trend, a te bőrszíned nem egy trend: vagyunk, akik vagyunk, nem szabadna hogy a bőrszínünk kimenjen a divatból, majd újra divatba jöjjön, – ugyanúgy, ahogy az alakunk sem. A divatnak azt kellene jelentenie, amit a testünkre húzunk és nem magát a testünket” – válaszolta Tyra a testpozitív aktivista és modell, Ashley Graham oldalán.