Kesha könnyfakasztó dala volt a Grammy nagy #MeToo-pillanata

2018. január 29.
Kesha az erőszak áldozatául esett nőtársainak címezte Praying című számát, a Grammy közönsége pedig könnyezve fogadta az énekesnő megindító előadását.

Az elmúlt időszakban Kesha kicsit eltűnt a reflektorfényből, de öt év szünet után megjelentetett Rainbow című albumával „főnixmadárként tért vissza” – legalábbis így fogalmazott egy rajongója, miután látta az énekesnő könnyfakasztó Grammy-előadását. Kesha egyébként is fontos figurája a #MeToo mozgalomnak, miután nagy vihart kavart pert  indított egykori producere, Dr. Luke ellen, akit zaklatással vádolt. Már akkor is sok híresség, például Taylor Swift is mellé állt, aki egyébként azt is felajánlotta, hogy kisegíti az énekesnőt a perköltséggel.

Az idei Grammy-re Kesha „Praying” című új számával készült, amit a #MeToo mozgalomnak és erőszak áldozatául esett nőtársainak címzett, és amiben háttérénekesként olyan sztárok is énekeltek mögötte, mint Cindy Lauper vagy Andra Day. Kesha előadása az egész Grammy-t megrengetette, és még azon túlra is eljutott: az előadás után az énekesnőt támogató, és az előadást hangsúlyozó posztoktól robbant fel a Twitter.

Az alábbi videóban megnézhetjük, hogy énekelt Kesha: