5 eszement szabály, amit a brit királyi családnak be kell tartania

2018. július 24.
Régóta sejtjük, hogy brit nemesnek lenni nem csak móka és kacagás. Összeszedtünk 5 meghökkentő szabályt, ami nap mint nap megnehezíti a királyi család életét. 

1. Senki nem járhat a királynő előtt – még a férje sem

Az uralkodó férje, Fülöp herceg is csak pár lépés távolságból követheti a királynőt. Amikor a királyi család valamilyen meneten vagy hivatalos eseményen vesz részt, a trónöröklési rangsor szerint kell bevonulniuk és leülniük: a királynő és Fülöp herceg, Károly herceg és Camilla cornwalli hercegné, Vilmos herceg és Kate Middleton és így tovább.

2. Ha a királynő befejezte az étkezést, akkor mindenki más is

A királynővel vacsorázni annyit jelent, hogy mindenben követni kell őt: amikor leül, mindenki leül, amikor feláll, mindenki feláll, és nem kezd el senki sem enni, amíg ő el nem kezdi az étkezést. Így bizony amikor királynő leteszi a villáját, akkor mindenki más is leteszi. Ha valaki éhen marad, az már az ő egyéni szociális problémája.

3. Két közvetlen trónörökös nem utazhat együtt

A trónöröklési rend megőrzése miatt két közvetlen trónörökös – például Vilmos és György herceg – elvileg nem utazhat egy repülőn. Ez a szabály abból az időből való, amikor a repülés még kevésbé volt biztonságos, és azt hivatott biztosítani, hogy a trónöröklési rend egy baleset esetén is biztosan fennmaradjon. Vilmos herceg és Kate Middleton azonban néhányszor már megszegte ezt az előírást, amikor a gyerekekkel együtt szálltak repülőre. A hírek szerint azonban az ifjú György herceg 12 éves kora után külön kell, hogy utazzon apjától, Vilmos hercegtől.

4. A királyi család férfitagjai általában nyolc éves korig rövidnadrágot viselnek

Gondolkodtál már azon, hogy miért látod ilyen sokat György herceg cuki kis lábait? A rövidnadrág viselésének szokása a 16. századra nyúlik vissza, és beavatási szertartásnak számít. Hagyományosan csak fiatal felnőttek és felnőttek viselnek hosszúnadrágot a királyi családban.

5. Mindig kell, hogy legyen náluk egy fekete outfit, amikor utaznak – biztos, ami biztos

Ez a szabály 1952 óta él, amikor is az akkor még csak hercegnő Erzsébet akkor értesült apja haláláról, amikor ő és Fülöp herceg egy királyi körúton voltak Kenyában. Erzsébet nem vitt magával fekete ruhát, ezért a repülőgépen volt kénytelen maradni, amíg hoztak neki egyet. Azóta a királyi család tagjai mindig egy gyászruhával a bőröndjükben kell, hogy utazzanak, hogy legyen mit viselniük egy hirtelen haláleset bekövetkeztekor.

Fotó: Profimédia – Red Dot